Kalmar HC om motståndet i playoff: "Får se matcher på video"

Under torsdagen valdes Kalmar som femte lag, en enligt Eriksson tuff motståndare.

delningar

Det blev till slut Huddinge HC som valde Kalmar HC som sin motståndare i playoff. Matcherna kommer att spelas med start på tisdag och Kalmar börjar på hemmaplan men har nackdel då man avslutar med två bortamatcher.

Mötet ska alltså avgöras i bäst av tre matcher. Kalmar inleder på hemmaplan på tisdag 26 februari och spelar retur i Huddinge fredag 1 mars och en eventuell tredje samt avgörande match i Huddinge lördag 2 mars. Angående motståndet så var huvudtränare Lenny Eriksson nöjd med att det blev Huddinge. Även om han inte har så stor koll på laget sportsligt sett.

– Det ska vi sätta oss in i. Just nu är jag bara glad att vi slapp att åka upp till Kalix. Det såg ut som det och jag var helt inställd på dem eller Visby. Det är bra ur en resesynpunkt och ekonomiskt, annars blir det bara ett enda stort förlustföretag. Så det var en stor fördel. Sen får vi se rent sportsligt vad det innebär men vi ska titta lite på det så vi har lite i bagaget, menar Eriksson.

Hur gör man för att scouta ett sånt här lag?

– Man får se lite matcher på video. Se hur de spelar och så har jag lite kontakter med andra coacher som spelat mycket mot dem och som även sett de spela. Vi ska nog kunna sätta ihop en lista.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar