Kalmar HC:s drömstart: "Riktigt skönt att starta med tre poäng"

Kalmar HC inledde VårEttan med att vinna övertygande mot Mörrums GoIS IK.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Kalmar HC som kom på en åttondeplats i grundserien hade inför kvällens match mot Mörrums GoIS IK fyra poäng med sig till VårEttan. Fyra poäng skulle dock bli sju efter att laget kört över Mörrum med hela 7-2.

– Det är alltid bra med en vinst, riktigt skönt att kunna starta med tre poäng, säger Jesper Sellin som noterades för ett mål och två assist i fredagens match.

Matchen hann inte bli en minut gammal innan Jarkko Oikarinen kunde göra 1-0. Mörrum lyckades dock kvittera i den 14:e matchminuten, men strax innan den första perioden var slut kunde Kim Runermark göra 2-1.

Kalmar HC rivstartade även den andra perioden. Evan Allen gjorde 3-1 när dryga minuten var spelad och Kim Runermark utökade ledningen till 4-1 i numerärt underläge. Mörrum reducerade i den 33:e minuten men Jesper Sellin tryckte in 5-2 i powerplay när drygt 34 minuter hade spelats i den andra perioden.

– Den första perioden var helt okej, den andra var lite sämre, vi släppte lite för mycket puck och ytor i mittzonen i den andra perioden, säger Sellin.

Den tredje perioden blev en transportsträcka för Kalmar HC som gjorde 6-2 genom Evan Allen i den 46:e minuten och i den 55:e minuten kunde Kenny Bradford sedan fastställa slutresultatet till 7-2.

– Jag tycker att vi stänger matchen i den tredje perioden. De hade väl några lägen och vi fick spela lite mer försvarsspel och behövde inte riktigt anfalla, men de fick lite mer anfallsspel än vad vi vill att de ska ha, men det löste sig ändå, säger Sellin.

Vad är det som gör att ni vinner idag?

– Vi gör sju mål och de gör två. Vi har ett bra målvaktsspel och vi täcker skott. Sen är det klart att det finns vissa grejer som vi kan arbeta på. Vi kommer att granska matchen imorgon så får vi se om det är något vi kan slipa ännu mer på. Men vi vinner med 7-2, så vi får se det positiva i det nu.

Och för din del, tre poäng, hur kändes matchen för dig?

– Det kändes bra idag och det var skönt att komma in i det direkt. Och skönt att få plocka lite poäng direkt så att man inte behöver fundera på det. Det var en klart godkänd match – men kan gå upp några snäpp till.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar