Laddar

Kalmar HC siktar mot fin avslutning på grundserien

"Jag hoppas att vi kan komma upp och få revansch efter matchen sist."

delningar

Kalmar HC har minst sagt övertygat den sista tiden. Klubben har radat upp vinster under november och december, och därmed också säkrat en plats i Alltvåan. Men i onsdags blev det förlust, den första sedan mötet med Jonstorp i mitten på november.

När Boro Vetlanda gästar Iffehallen hoppas därför huvudtränaren Reine Rydberg att hans manskap kommer till spel med en revanschlust, så klubben kan gå till uppehåll med en bra känsla.

– Jag hoppas att vi kan komma upp och få revansch efter matchen sist och att vi är på tå, säger han.

– Det är ju lite så här att detta är det sista man kommer ihåg, så det är klart att man vill ha en positiv bild med sig inför julvilan. Så det jobbar vi för.

Sedan tidigare är det klart att juniorerna Anton Lindqvist och Oscar Jacobsson förstärker Kalmar HC. Båda två kommer från den allsvenska klubben Vita Hästen, och kan få rikligt med speltid under matchen.

– Jag hoppas att de steppar upp och vill visa att de vill kriga. Det är ju lite det som de här matcherna är bra för, att få se dem, säger Reine Rydberg, och fortsätter:

– Boro är motiverade och slåss om en plats till Alltvåan, så det är en väldigt bra match för spelarna att visa att man kan vara med hela vägen.

Reine Rydberg är mycket nöjd över Kalmars insats under grundserien, inte minst eftersom spelare har försvunnit och truppen har varit begränsad.

Hur är känslan i gruppen inför matchen?

– Den är jätte bra! Det var föreningens mål att man vill ta sig uppnåt och detta var ett delmål. När det försvann lite spelare på skador och några som gav upp och flytta hem, så blev det en börda för de killarna som var kvar. Att fixa detta med så lite spelare i truppen tycker jag är jätte bra.

Har ni några förstärkningar på gång?

– Vi har ju Jimmy Svensson som har skrivit på och han kommer i mellandagarna eller efter nyår.

Trots att matchen inte är av någon större sportslig betydelse, så hoppas Rydberg på en bra publiksiffra när grundserien rundas av på hemmais.

– Jag tycker de ska komma en 600 – 700 och lyfter fram laget. De är ändå tvåa i serien och så länge vi har varit fullt med folk så håller vi en hög nivå. Så jag hoppas att man uppskattar oss och tar sig till hallen och hejar fram gånget.

HockeyTvåan Södra B

Kalmar HC – Boro Vetlanda HC

16:00

Iffehallen

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.