Kalmar HC straffade HC Dalen: "Brutal krigarinsats"

Vinst mot ett desperat HC Dalen. - Foto: Faton Pasho

Seriens topplag möttes i den avgörande matchen.

5 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Poängen var viktiga i fredagskvällens match som spelades på HC Dalens hemmaplan i Skandia Mäklarna Center. Trots motgångar och ett bortfall av folk kunde Kalmar HC gå på isen med kämparglöd.

– Vi är lite tveksamma de första tio minuterna men sen fick vi upp kampnivån. Vi hade ett bra försvar och kunde skapa möjligheter, backarna steppar upp i denna typ av match, säger Kalmar HC:S tränare Lenny Eriksson.

Andra perioden gick trögare och HC Dalen lyckades peta in ett mål och därmed kvittera.

– Det var en brutal krigarmatch mot ett desperat Dalen som behövde vinna för att säsongen inte skulle ta slut. Vi har haft två mindre bra prestationer nu på senare tid så det var stort att komma upp, berättar tränaren.

Ett oavgjort resultat efter den tredje perioden ledde till straffar i en förlängning. Efter mycket spänning stod det klart att Kalmar HC vann matchen.

– Vi vann på straffar och det har vi inte gjort på länge. Vinsten innebär att vi har ett bra utgångsläge inför de två matcherna som är kvar, förklarar Lenny Eriksson.

Imorgon är det vila och återhämtning som gäller, på söndag samlas laget igen för en återsamling. På måndag är det dags för en ytterst het match mot rivalerna Nybro Vikings.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar