Kalmar HC vände och vann: "Vi kan vara med i det här"

I och med att Nybro Vikings tappade poäng ligger man nu på precis samma poäng.

delningar

En sämre andra period gjorde att det ställes höga krav på Kalmar HC. Otroligt viktiga poäng stod på spel och inför den sista perioden låg man under mot Mörrum med 3-4. Då fick huvudtränare Lenny Eriksson fart på sina mannar.

– Vi började bra i första perioden. Sen fortsatte vi bedrövligt i andra perioden och avslutade sen bra. Vi gjorde en dålig period och det höll på att kosta oss matchen. Vi grävde en grop men grävde oss också upp sen igen, säger Lenny Eriksson.

I och med segern ligger man nu på samma poäng som rivalen Nybro Vikings som oväntat tappade poäng mot jumbon, Helsingborg. Nu är det endast målskillnaden som skiljer lagen åt. Detta gör att Kalmar HC har ett bra utgångsläge inför de sista omgångarna.

– Det görs i snitt tio mål per match i denna serien just nu. Kan vi bli det laget som knyter ihop säcken med start nu på söndag så kan vi vara med i det här. Planen har varit att vara med hela vägen och nu har vi möjlighet till det. Men vi måste fortsätta gnugga med defensiven, menar Eriksson.

Vad sa du till spelarna inför den sista perioden?

Det var det som vi pratade om före matchen. När vi har folk borta måste vi ändå våga spela ett aktivt försvarsspel. Ska man spela en offensiv hockey måste man först erövra pucken. I andra perioden stod vi stilla och de åkte åttor runt oss.

Segern som kom inför 642 åskådare i Iffehallen innebär att Kalmar nu har fyra raka segrar. I nästa match kommer Halmstad på besök till Kalmar. Den matchen spelas på söndag.

FAKTA

Kalmar - Mörrum 6-4 (2-1, 1-3, 3-0)

Mål, Kalmar: Jimmie Svensson 2, Linus Dahlstedt, Niklas Dahlberg, Robin Dahlstedt, Kim Runemark

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar