Kalmar HK studsar tillbaka – klara seriesegrare: "Har visioner på att satsa"

Efter segern i Karlskrona är man nu klara seriesegrare. - Foto: Privat

Efter söndagens seger mot Karlskrona Flottan Ungdom är man nu redan klara för divison 2.

delningar

Under söndagen spelade KFUM Kalmar HK:s damer en helt avgörande match mot Karlskrona Flottan Ungdom. Förutsättningarna var glasklara, en seger skulle innebära att man står som seriesegrare och därmed kunde sikta mot division 2. Kalmar hade en större ledning med 15-10 redan i halvtid. Även om det blev spännande mot slutet så vann man med 23-22 och kunde därmed titulera sig som seriesegrare i divison 3.

– Vi spelade division 2 förra året nästan och har gjort nästan hela tiden innan. Men sen åkte vi ur inför denna säsongen. Vi hade dåligt med folk och det gick inte riktigt vår väg. I år har vi spelat i division 3 vilket har inneburit färre matcher och lag, därför är vi klara så tidigt som redan i februari. Vi har faktiskt vunnit alla matcher än, säger Hanna Thulin, spelande tränare för Kalmar HK.

Nu återstår bara två matcher för Kalmar HK. Även om seriesegern redan är bärgad så finns det inga planer på att dra i handbromsen. Kalmars damer kommer att köra på.

– Vi kommer satsa, vi vill vara obesegrade, menar Hanna.

Börjar ni redan nu fundera på hur ni ska göra inför nästa säsong för att klara er i divison 2?

– Det är klart man börjar fundera. Innan har vi mer bara lunkat på. Det blir en annan nivå nu och lite nystart. Vi har visioner på att satsa och tänka lite på vad vi behöver för att vara kvar. Vi har haft tur i år och haft många spelare. Det viktiga är att hålla kvar dem och sedan kolla vilka positioner vi kanske behöver mer spets på. Det kommer ställas högre krav och vara ett högre tempo. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar