Laddar

Kalmar Hudvårdsklinik: ”Jag hjälper andra att blomstra”

Det började med ett intresse för plastikkirurgi och slutade med en alldeles egen hudvårdsklinik där Michaela Cegrell hjälper människor att må bättre med sig själva.

delningar

För 12 år sedan skrev Michaela Cegrell ner på ett papper att hon inom tio års tid skulle driva en egen hudvårdsklinik. Hur och när hon skulle nå dit visste hon inte.

– Mitt intresse bottnar i plastikkirurgi men jag var inte så pluggsugen så jag la det på hyllan. Jag har själv haft dålig hy ganska länge och fick ingen hjälp med det, då väcktes intresset med att hjälpa andra bli nöjda med sitt yttre. Jag utbildade mig och hade några andra jobb däremellan innan jag anställdes av Sofie Tränk som drev Kalmar Hudvårdsklinik, säger Michaela.

Hon insåg snabbt att här fanns ett befintligt företag där allt fungerade så hon frågade Sofie om hon fick ta över. Sofie sa först nej men när förslaget hade marinerat ett tag så sa hon till slut ja. Den första mars 2016 tog Michaela över verksamheten.

– Plötsligt var jag egenföretagare och någons ledare eftersom jag fick en anställd på köpet. Det blev lite av en chock att lista ut hur en chef ska vara och hur jag ville att företaget skulle vara. Jag var lite vilsen under den första tiden men det har rullat på bra.

Idag erbjuder Michaela bland annat tatuering av ögonbryn, ansiktsbehandlingar samt hårborttagning, tatueringsborttagning och hudföryngring med hjälp av laser. Kliniken är ansluten till SHR och just arbetet med laser har blivit företagets nisch.

– Lasermaskinerna är mina största investeringar och min största utmaning just nu är att marknadsföra satsningen på laserbehandlingar. Jag vill att det ska vara mer av en ”klinikkänsla” när man kommer, vaxning hör till exempel inte hit. I framtiden vill jag ha en ännu mer renodlad klinik där behandlingarna är mer resultatinriktade.

Många kan säkert tycka att Michaela jobbar i en ytlig bransch där man bara bryr sig om utseendet men hon har det perfekta svaret till kritiker.

– Tänk dig en kvinna med skäggväxt som inte velat gå utanför huset. Jag kan hjälpa den kvinnan så pass mycket att hon börjar blomstra och kanske gå till jobbet igen. Hur kan det vara dåligt? Det handlar inte om att ha perfekt hy eller perfekta bryn. Fördomen är också att man ska vara en Barbie för att vara intresserad av det här men jag själv är en motsägelse till det, jag har acne och ser lång ifrån perfekt ut, säger hon.

Det bästa i hennes jobb är just att få träffa kunderna som längtat efter att få komma på sin inbokade tid.

– Det finns de som blir jättebesvikna över att jag vabbar en dag. Jag är glad över att jag får träffa tacksamma, friska och glada människor. Jag kan vara hur trött som helst en dag och bara vilja logga ut men så möts man av så mycket energi.

Det tråkiga med jobbet är de gånger hon inte lyckats möta kundens förväntningar.

– Ibland har inte kunden de rätta förutsättningarna och det är tråkigt att behöva göra någon besviken. Tack och lov händer inte det så ofta. Jag försöker att vara professionell i bemötandet och ärlig istället för att måla upp en drömvärld där resultatet blir perfekt.

Hur är det att driva företag i Kalmar? – Jag har ju inte något att jämföra med men jag måste säga att det är fantastiskt. Folk häromkring är så ödmjuka och gillar att ta hand om sig själva. Jag är glad att jag började i en sån här stad, avslutar Michaela.

Veckans företag Vet du något företag som du tycker att vi borde uppmärksamma? Tipsa oss genom att mejla redaktionen@24kalmar.se eller skriv till oss på Facebook.