Kalmar kommun får stöd till skolbiosatsningar

Foto: Caroline Eriksson - Foto: Pressbild

"I tider när vi ser att skolbiobesöken bland landets barn och unga minskar är det roligt att kunna bidra", säger Filminstitutets vd.

delningar

Svenska Filminstitutet har fattat beslut om vårens stöd till filmkulturell verksamhet för barn och unga. Stödet som ska ge barn och unga möjlighet till kvalitativa filmupplevelser på bio och till att fördjupa sina kunskaper om rörliga bilder.

– I tider när vi ser att skolbiobesöken bland landets barn och unga minskar är det roligt att kunna bidra till att fler nu kommer att få möjlighet att se film på biograf i skolans regi med en filmpedagogisk inramning, säger Svenska Filminstitutets vd Anna Serner.

Stöden ges till kommunal verksamhet för att initiera projekten. Och målet på sikt är sedan att de ska bli permanenta med hjälp av lokala medel.

Totalt fördelades 1 891 618 kronor till 26 olika projekt inom skolbio och andra filmkulturella satsningar. Och av de 1 891 618 kronor tilldelas 85 000 kronor till Kalmar kommun till skolbiosatsningar. 

– Vi gläds åt varje kommun som vill utveckla skolbioverksamheten och hoppas de inspirerar ännu fler kommuner att se värdet i filmens möjligheter att ge kunskap och kulturupplevelser, säger Anna Serner.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar