Kalmar Mini Tri: "Vi sålde slut på rekordtid"

Under onsdagskvällen äntrar rekordmånga deltagare Kalmars gator.

delningar

Kalmar Mini Tri är precis som Ironman omåttligt populär. Till årets tävling har arrangörerna fått vaska fram extrabiljetter för att kunna mätta den stora efterfrågan.

– Vi sålde slut på rekordtid. Vi släppte 1200 biljetter precis som tidigare, 900 individuella och 100 lagbiljetter. Lagbiljetterna sålde slut på ett dygn och de individuella tog slut på två dygn. Så vi vände upp och ned på allting och vaskade fram 200 extrabiljetter, säger Henrik Brovell race director.

I årets startfält återfinns bland annat hemmahoppet Gabriel Björlin, en av tre topptippade deltagare. Utöver Björlin så är Ludwig Fleetwood och Oskar Djärv två stora favoriter.

– Jag tror att de är rätt jämna alla tre. Det gäller nog vem som har bäst dag just den dagen. Ludwig Fleetwood är ju rätt vass, men det vore givetvis kul om Gabriel kunde ta det. Det är väldigt kul att de är här, det var ju ettan, tvåan och trean från SM i olympisk distans.

Proffsen går ned i vattnet vid 18:00, fem minuter senare börjar de första lagen att simma och vid 18:20 börjar de första amatörerna gå ned i vattnet. Totalt ska deltagarna simma 520 meter, cykla 18 kilometer och springa 4,2 kilometer i och runtom Kalmar.

Den 520 meter långa simningen som inleder tävlingen startar vid Kattrumpan.

Bild från Ironmans hemsida.

Cykelrundan går via Ängöleden och vidare mot Lindsdal som är vändpunkt för cyklingen.

Bild från Ironmans hemsida.

Löpningen startar vid växlingsområdet och som vanligt så är målgången på Stortorget.

Bild från Ironmans hemsida.

Detta medför att vissa vägar kommer att vara avspärrade under onsdagskvällen, LÄS MER för att hitta information just där du bor.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar