Laddar

Kalmar slott bjuder in välkänd whiskykännare på fars dag

Den 13 november är det dags för fars dag. Då slår Kalmar slott upp portarna och arrangera whiskyprovning med Hasse Nilsson, en av landets mest kände dryckesskribent. "Vi ville prova något nytt", säger Therese Börjesson på Kalmar slott.

delningar

Fars dag kan innehålla flera olika aktiviteter. Kalmar slott brukar varje år se till att skapa en fin stämning för de som vill fira fars dag på just slottet.

I år har man valt att hålla en whiskyprovning med välkände dryckesskribenten Hasse Nilsson som kommer att ha fem sorter redo för avsmakning. Dessutom kommer det finnas möjlighet att prova på den omtalade box-whiskeyn.

– Vi tycker att traditionen att fira pappa lite extra med en kväll på slottet känns fantastiskt rolig. Tidigare år har gått i humorns tecken och nu ville vi göra något nytt, som också passar in i slottets fantastiska lokaler, säger Therese Börjesson som är ansvarig för evenemangen på Kalmar slott.

Hasse Nilsson och Kalmar slott ska inte bara erbjuda möjlighet till att prova på whiskeyn. Nilsson ska även tala om hur man på bästa sätt avnjuter drycken.