Kalmar största Oktoberfest återvänder: "En slags egentolkad version"

"En stor jävla temafest med massa öl", så beskriver en arrangörerna Oktoberfesten som i år förväntas locka 1 400 personer.

delningar

Förra året plockade Mighty Event upp en ny boll för bolaget när man arrangerade en Oktoberfest på Sandra för första gången. Eventet lockade då kring 1 000 personer till nöjeskrogen och i år, när festen går av stapeln den 6e oktober, hoppas man kan fylla anläggningens kapacitet på 1 400.

– Förra året fick väldigt mycket positiv respons fast det egentligen var en temafest som vi var lite oroliga för. Eftersom vi hade våran egen tolkning på det visste vi inte riktigt hur det skulle tas emot, säger Jimmy Strand på Mighty Event, som tillsammans med Aris Diminikos arrangerar festen.

– Men när vi körde det förra året var det Kalmars största Oktoberfest, vilket det är i år igen. Och till skillnad från andra Oktoberfester, där fokuset mest ligger på maten och kanske banden som spelar, så är det här mer en nattklubbsversion av Oktoberfest, säger Aris Diminikos.

Eftersom Mighty Event sysslat mycket med nattklubbar tidigare väljer man därför att göra sin egna lilla twist på festen för att pricka in sin målgrupp.

– Vi testade väl lite fram och tillbaka förra året men märkte ganska snabbt att det som var mest uppskattat var själva festen än känslan av den äkta upplevelsen. Så det blir en slags egentolkad version och man skulle kunna säga att det är en stor temafest där folk klär ut sig, fast det är en nattklubbsproduktion. Och majoriteten av dem som kommer på den typen av fester är studenter från universitetet, och även nattklubbspubliken som vi har på andra evenemang, säger Jimmy Strand.

Från Oktoberfesten 2017 på Sandra. Foto: Mighty Event

Under 2018 blir nu fokuset för de bägge arrangörerna att spinna vidare på konceptet från föregående år. Bland annat kommer kvällen öppna med en sittning innan man dukar av och öppnar upp för nattklubben.

– Tanken är att det ska bli lite av en kväll där det händer mycket så det är mycket fokus på underhållningen. Det är saker som händer på plats, det är liveband och sedan en DJ på stora golvet, säger Jimmy.

– Lite kortfattat för folk som undrar, det är en stor jävla temafest med massa öl. Och eftersom det är Oktoberfest brukar det vara ett stort ölfokus. Men vi har inte riktigt bestämt oss än så jag kan inte säga exakt hur vi kommer göra med det, säger Aris.

Trots att det var första gången man arrangerade temafesten kom det en hel del utklädda till Sandra under 2017. Och det är något arrangörerna hoppas på även i år.

– Det absolut roligaste var att majoriteten faktiskt klädde ut sig och såg det som en temafest i den aspekten. Och det är det vi vill, fastän det inte är ett krav. Men det är roligt när publiken går in för det lika mycket som oss. För det är oftast det som bidrar till stämningen på plats, säger Jimmy.

– Det är lite skönt med de här festerna att det bryter lite mot det vardagliga och det som folket är vana vid. Att det någon gång ibland smäller till med en stor temafest från ingenstans. Och jag tror det behövs, folk blir annars trötta på att gå till samma ställe och uppleva samma saker hela tiden. Så det behövs något annorlunda ibland, avslutar Aris.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar