Laddar

Kalmarbandet släpper ny musikvideo från Kalmar Flygplats

Horses Without Makeup har släppt en ny EP och en av låtarna har fått en tillhörande musikvideo.

delningar

För knappt ett år sedan släppte Kalmarbandet, Horses Without Makeup, sitt första album. Medlemmar i bandet är Martin Rydström, sång och gitarr, Olof Måhlgren på trummor och Andreas Nilsson som spelar bas. Nu har man återigen släppt nytt material i form av en EP, Coffebreak, med tre låtar.

En av de nya låtarna Dust Rat, som även har fått en musikvideo, kom till på en bilresa upp till studion i Stockholm.

– Den är lite diffus kan man säga. Den handlar om att vara någon som ingen ser men att man samtidigt gärna vill synas, säger Martin Rydström som är sångare och gitarrist i bandet.

Musikvideon till Dust Rat är bandets första och man hade en abstrakt tanke om hur den skulle se ut. Med hjälp av Emil Thorsson och Jesper Lindgren från Fuel Factory Film Production kom man till slut fram till ett resultat.

– Vi visste att vi ville ha med en lättklädd man. Vi frågade Bernt Olausson som är med på varenda spelning som händer i Kalmar och han var sugen på att vara med i videon. Sedan hade vi en kontakt som fixade in oss på Kalmar Flygplats där vi fick hålla till på en startbana.

Hur viktigt tycker du att det är med musikvideor idag?

– Nu har man ju Youtube där man kan lägga upp den vilket gör att musiken sprids på ett annat sätt. En lite bredare folkmängd kan få tillgång till den, det blir roligare när man har något att titta på. För oss som band var det lite speciellt att spela in den också. Jäkligt roligt men allt blir mer intensivt på något sätt, säger Martin.

Horses Without Makeups musik har börjat leta sig utanför landets gränser. Man har till exempel många lyssnare i Sydamerika och Spanien. I vår planerar man även en miniturné i USA.

– Vi kommer även att spela på Sticky Fingers i Göteborg tillsammans med Mimikry. De brukar alltid ha slutsålt så det kommer bli kul. Vi har även bokat studiotid så mer musik från oss är på gång, avslutar Martin.