Laddar

Kalmarbo debuterar med dystopisk roman

Emelie Kempe har alltid gillat att skriva och släpper nu sin första bok. "Den utspelar sig i en värld där samhället har slutat att fungera som det ska".

delningar

Emelie Kempe började skriva på sin bok för flera år sedan. Hon skrev om det hon själv skulle vilja läsa om och vad hon tyckte saknades i litteraturen. resultatet blev den dystopiska romanen Röda Ögon: Reisa.

– Den utspelar sig i en värld där samhället har slutat att fungera som det ska. Solen har inte setts till på 20 år och marken är täckt av snö. Den handlar om hur personer ska försöka överleva den här världen och samtidigt undkomma att attackeras av monsteraktiga varelser som är en blandning mellan zombier och vampyrer, säger Emelie Kempe.

Till vardags jobbar Emelie som universitetsadjunkt i journalistik på Linnéuniversitetet i Kalmar. Det faktum att hon gått en journalistutbildning har hjälpt henne i processen att släppa en bok.

– Jag lärde mig att göra det mesta själv. Jag har till och med gjort omslaget själv med hjälp av min syster. Det är mycket lättare att få ut en bok om man vet vad det är man gör och man kan samtidigt få det precis som man vill.

På onsdag kommer Emelie att ha ett lanseringseventStudeifrämjandet i Kalmar där det bjuds på tilltugg och möjligheten att köpa hennes bok för alla som vill komma.

– Boken är redan släppt och det har gått väldigt bra hittills. Jag har sålt halva upplagan på bara tre veckor och fått väldigt positiv feedback. Boken kan verka vara en ungdomsbok men det är faktiskt mest äldre personer som har köpt den. Den verkan gå hem hos alla åldrar, säger Emelie.

Röda Ögon: Reisa är den första boken i en serie i fyra delar. Emelie håller just nu på att göra de sista korrigeringarna i bok två.

– Jag har skrivit så långt tillbaka som jag kan minnas. Mina lärare har alltid sagt till mig att jag borde släppa en bok och det här var den första som jag kände att jag blev tillräckligt nöjd med för att faktiskt slutföra och släppa, avslutar Emelie.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.