Kalmarbo öppnar galleri i Boda

"Jag gillar att kombinera glas med grafik och göra mina verk unika", säger konstnären Anna Fridström.

delningar

Hon har sedan barnsben haft ett intresse för konst, när mamma Ann-Gret Fridström stod och målade hemma i deras gemensamma boende i Nybro.

Sedan dess har Anna Fridström gått ut gymnasiet på Åkrahäll, vidareutbildat sig på folkhögskola i Skåne och tillslut studerat till bildlärare på Linnéuniversitet i Kalmar.

Idag bor den 34 årige konstnären i Kalmar och jobbar som ateljérista på en förskola på samma ort.

– Jag har alltid haft ett intresse för konst och gillat att skapa mina egna verk, säger Anna, när vi träffar henne i den nya gallerian, Adaline Art i Boda Glasbruk.

Sedan den första juli sitter hon på övervåningen i Oldergaardens galleri, bredvid Hönsalottas Luffarmuseum i Boda Glasbruk och visar upp sin konst.

– Jag fick en förfrågan av Robert Oldergaarden om jag ville ställa ut mina verk hos honom. Så på den vägen är det och sedan den 1 juli i år står mina verk uppe på övervåningen, säger hon.

Intresset för Fridströms konst har varit stort, flera personer har besökt gallerian under den första månaden.

– Det har varit bra. Gallerian har haft ett stort intresse och locka hit en och en annan person, säger Anna och fortsätter.

– Sedan drar Boda Glasbruk som ort och grannarna en hel del personer hit, så utan de hade det kanske inte varit lika intressant. De är schyssta arbetskamrater som tar hand om en.

Inne i gallerian har Fridström blandat grafik, glas och andra former. Även mamma Ann-Gret har fått sig ett hörn.

– Jag har en diger lista av utbildningar som jag har avslutat inom konst, säger hon och fortsätter.

– Jag gillar att kombinera glas med grafik och göra mina verk unika. Jag gillar abstrakt konst där mycket av mina verk är bruksmaterial.

För förskoleläraren Anna är den stora drömmen att en dag försörja sig på sin konst, men än är hon inte redo att släppa skolan.

– Drömmen är ju att försörja sig på detta men jag gillar mitt jobb. Jag tror att en blandning av både jobb och min stora passion i livet, nämligen konsten är den bästa blandningen, avslutar Anna.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar