Laddar

Kalmarbo tar över gamla asylboendet

Köper fastigheten för närmare tre miljoner kronor.

delningar

Det var i början av maj som Migrationsverket kom med beslut om att lägga ner asylboendet vid vandrarhemmet i Nybro. Fram till i augusti förra året var fastigheten full men har sedan dess stått helt tom.

Sedan några månader tillbaka fanns hemmet till försäljning via en exekutiv auktion på Kronofogdemyndigheten i Kalmar och nu har det stora vandrarhemmet med 40 rum sålts.

Det är Kalmarbon Nico Saber, ägare till bland annat Emmaboda möbelaffär och Södra grill i Kalmar, som tar över fastigheten i Nybro.

– Vi lovar att det ska finnas ett levande hus där. Det kommer inte stå som det gjort de senaste månaderna utan vi kommer att fylla den på något sätt, med vad kan jag inte avslöja än eftersom det är i planeringsstadiet men vi ska se till att huset lever återigen, säger Nico Saber.

Den gamla fastigheten som uppfördes på 1930-talet såldes för 2,9 miljoner kronor enligt Kronofogdemyndigheten och Saber som inte har någon verksamhet i Nybro i dag kände att det var läge att slå till.

– Det kändes som att vi saknade något i Nybro. Nybro är ju en stad som håller på att växa så vi ville absolut inte missa chansen, speciellt när det här huset dök upp. Huset är charmigt och fint med en fantastisk historia bakom, så det känns jätteroligt att äntligen få komma hit, avslutar han.

Relaterade artiklar