Laddar

Kalmarbolag köper prestigeobjekt i Stockholm

CA Fastigheter har gått in som storägare i ett 17-våningshus på 10 000 kvadratmeter på Södermalm i Stockholm. Prislappen är på 350 miljoner kronor.

delningar

Kalmarbaserade CA Fastigheter och Panorama Bostad har via sitt gemensamma dotterbolag köpt en större tomt i kvarteren i det så kallade TobaksmonopoletSödermalm i Stockholm.

– Förvärvet ligger helt i linje med vår ambition att ytterligare öka vår verksamhet i Stockholm. Projektet kommer att bli ett nytt landmärke i centrala Stockholm där vi hoppas kunna bidra med vår erfarenhet om utveckling av högkvalitativa bostäder, säger CA Fastigheters vd Johan Damne i ett pressmeddelande.

Man planerar för bostäder på totalt cirka 10 000 kvadratmeter och en av byggnaderna kan bli upp till 17 våningar. Man hoppas på att byggnationen kan inledas i början av 2018.

Enligt Dagens industri kostar tomten 230 miljoner kronor, plus 120 miljoner som utgår när en ny detaljplan vinner laga kraft.

– Vi ser verkligen fram emot att genomföra projektet och tillskapa mer bostäder på Söder, säger Johan Damne.

I kvarteret Tobaksmonopolet ligger bland annat Svenska Tobaks före detta huvudkontor, det så kallade Tengbomshuset.

CA Fastigheter har varit verksamma i Stockholm i cirka 16 år. Förutom Tobaksmonopolet håller de på med en rad olika projekt i områden kring Djurgården och Värtan.

Relaterade artiklar