Laddar

Kalmarbon får ännu större roll i tv-serien: ”Jättenervöst”

I höstas fick kalmarbon Björn R. Å. Björnetoft en roll i Enkelstöten. Nu har produktionsbolaget hört av sig på nytt med orden: "Vi vill se ännu mer av dig."

delningar

I höstas sökte produktionsbolaget bakom TV4:s komediserie, Enkelstöten, efter personer med bred småländska som ville få en roll i serien. En av de som skickade in en auditionsvideo var kalmarbon Björn R. Å. Björnetoft och produktionsbolaget kunde inte motstå hans kalmaritiska.

Nu börjar skådespelaräventyret på allvar för Björn som på måndag kväll flyger till Stockholm för att spela in några av sina scener där. Och det blir fler repliker än vad Björn först hade räknat med.

– De ringde och sa att de utökat min roll vilket känns jätteroligt. Men det har varit snabba bud. Kostymavdelningen och sminkörer har varit i kontakt kontinuerligt och jag har fått skicka kroppsmått och skostorlekar, säger Björn.

Han kommer att spela en kalmarit som ”inte passar så bra ihop med lagen”. Björn har fått manuset men inte hunnit lära sig det helt än. Han kan också avslöja att det har har läst verkar mycket roligt.

– Om det hade varit inspelning imorgon hade jag legat taskigt till. Men jag tar med mig manuset och får plugga på innan dess. Jag är ju amatör men jag har ju förstått att jag får lägga till lite egna ord och improvisera också så det ska nog gå bra.

Serien regisseras av Solsidans Felix Herngren och i huvudrollerna spelar Sissela Kyle och Lotta Tejle. Nerverna har hunnit smyga sig på för Björn men det finns inte så mycket att göra åt det.

Det är jättenervöst men det är ju för sent att backa ur nu. Sen är det lite nervöst när man börjar tänka på att folka faktiskt ska titta på serien sen och bedöma en. Men jag är ju egentligen för gammal för att bry mig om sånt där. De som tycker att det är skit får tycka det, avslutar Björn som har en mycket händelserik vecka att se fram emot.