Kalmarbons pass gick viralt: "Helt sjukt"

Patrik Idensjö mötte upp fotbollsjournalisten James Pearce utanför Anfield. Foto: Skärmdump/Twitter

Efter att ha tappat sitt pass utanför Anfield uppmärksammades det enormt på Twitter.

delningar

Kalmarbon Patrik Idensjö, framstående innebandyspelare i SSG och tidigare i CL98, var under söndagen med om en udda händelse.

Något stora delar av hans bekantskapskrets visste om innan han ens visste det själv. Det var i samband med Liverpools match mot Chelsea under söndagen som ölänningen tappade sitt pass. Det var dock inte vem som helst som hittade passet, utan en välkänd sportjournalist, James Pearce. Efter fyndet valde han att lägga ut passet tillsammans med Patriks namn på Twitter för att helt enkelt hitta honom.

Just found a Swedish passport on the ground outside Anfield. Belongs to a Patrik Idensjo. #LFC

– Tanken var att jag skulle ha en lugn och skön affärsresa. Jag la inte ut något om det men det skötte ju James Pearce åt mig, säger Patrik med ett skratt.

Vad som hade kunnat sluta med en tragedi blev istället något som 30-åringen nu kan blicka tillbaka på med ett leende.

– Det är helt sjukt att blivit så vitalt. Jag hade 50 meddelanden och 20 vänförfrågningar. Det var Anton Fransson från innebandylaget, han håller ju på Liverpool, som skrev till mig att det var en sportjournalist som hade hittat passet. Nu kan man ju skratta åt det men just då var nog många oroliga hemma familj, sambo och så, menar Patrik som själv håller på Arsenal.

En lite stressig resa till arenan var anledningen till att tappet kom på utflykt. 

– Vi flög igår från Landvetter till Manchester för att sedan åka vidare Liverpool och hotellet. Där var vi lite stressade. Vi fick lämna av våra väskor där då rummet inte var klart. Då tänkte jag att det var dumt att lämna passet där och la det i innerfickan i jackan. Jag hade nog inte dragit upp dragkedjan riktigt och vi åkte till Anfield. Det var först när vi var inne på arenan som det började plinga massa i telefonen. Då märkte jag också att det var något som saknades i fickan, förklarar Patrik.

Patrik mötte sedan upp den välkända journalisten. Då passade James Pearce också på att ta en bild som på Twitter har fått flera tusen "likes".

– Vi gick ner ett par våningar och till en informationsdisk. Han som var där kände James och hade hans privata nummer. Han berättade att han hade träffat en Idensjö som gärna ville träffa honom. Vi möttes utanför arenan och han kom ner, väldigt glad och så blev vi förenade på en bild, avslutar Patrik.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar