Kalmarbor promenerade i kampen mot barncancer

I strålande sol slöt Kalmarborna upp när Walk of Hope arrangerades. "Jag vill bidra till cancerforskning".

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

På fredagsmorgonen promenerades det på flera håll runtom i Sverige till förmån för Barncancerfonden. Och Kalmar, det var inget undantag.

Strax efter 08 samlades flera människor som var sugna på att få lite extra motion på morgonen och samtidigt få bidra till ett välgörande ändamål. En utav dem var Camilla Dewerud Magnusson.

– Jag känner att jag vill bidra till forskningen mot cancer, att visa mig och vad jag står för, säger hon.

Promenaden anordnades av Svensk Fastighetsförmedling i Kalmar.

– Det är fantastiskt att så här stora aktörer kan hjälpa till och bidra. Och jag vet att det finns fler stora företag som kan hjälpa till, menar Camilla.

Svensk Fastighetsförmedling i Kalmar har tidigare skänkt pengar till just Barncancerfonden på flera olika sätt, men fredagens Walk of Hope, var den första som fastighetsmäklaren anordnade.

– Det är en fin uppslutning här, desto fler folk som kommer desto mer pengar kan vi samla in till Barncancerfonden så det känns givetvis jätteroligt att det är så pass många som är här idag, säger Elin Taube från just Svensk Fastighetsförmedling.

Walk of Hope anordnades på flera orter runtom i Sverige.

– Sen kommer vi räkna på hur många deltagare det har varit i de orter som vi promenerar och byggt på det så kommer vi att skänka pengar till Barncancerfonden.

Hur viktigt är det här arbetet?

– Det är jätteviktigt, framförallt när man är en så pass stor aktör som vi är så är det viktigt att man bidrar på olika sätt. Vi har skänkt nästan 11 miljoner till Barncancerfonden och det är ett arbete som är värt väldigt mycket för dem – och för oss.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar