Laddar

Kalmarföretag firar jubileum – tar personalen till Svalbard

Äventyraren Ola Skinnarmo och 75 anställda följer med på resan. "Har vi tur får vi se isbjörnar", säger vd:n.

delningar

År 1998 startade den 21-årige snickarlärlingen Mikael Åhlund byggföretaget Hansa Bygg. Nu, 20 år senare, pekar företagets prognos för 2018 på en omsättning runt 360 miljoner kronor.

För att fira de framgångsrika åren i branschen tar vd:n Åhlund sin personal till en något annorlunda plats. I slutet av augusti flyger han och cirka 75 av företagets anställda till den arktiska ögruppen Svalbard.

– Jag tycker det är både kul och viktigt att få ihop gänget och visst blir det lite speciellt med Svalbard. Här kan alla umgås med varandra – det är inte som att åka till Barcelona där alla försvinner åt olika håll och gör olika grejor, säger Åhlund.

– Vi ska åka ut med ribbåtar och göra lite sådana saker. Han (Skinnarmo) kommer vara guide. Har vi tur får vi se isbjörnar, säger Åhlund.

Långhelgen på Svalbard kommer även innehålla möten där framtida mål för företaget ska bestämmas.

– Det blir inte bara nöje, lite arbete ska hinnas med också.

En sådan här resa är inte gratis, hur resonerade du när den bestämdes? – Det är personalen som har varit med och byggt upp hela företaget och då tycker jag att Hansa Bygg kan betala tillbaka lite, samtidigt som vi svetsar samman gänget ytterligare, avslutar Mikael Åhlund.