Laddar

Kalmarföretag förvärvas av storbolag: "Fantastisk möjlighet"

Det digitala bolaget har ett 60-tal medarbetare.

delningar

Det digitala Kalmarbaserade Meridium AB som har cirka 60 medarbetare i såväl Kalmar som Stockholm har förvärvats av Tieto. Tieto är ett bolag som hjälper kunder inom digital strategi, design, e-handel, onlinetjänster, digitala marknadsföringssystem och avancerad dataanalys.

– Vi är väldigt glada över att nu gå samman med Meridium. Tillsammans kan vi erbjuda våra kunder att ha en partner med ytterligare stärkt kapacitet, expertis och lokal närvaro inom digitala kundupplevelser. På Tieto främjar vi entreprenörsanda, modet att utmana, teamwork och öppenhet och ser framemot att driva på vår innovationstakt ytterligare tillsammans med Meridium. Vi önskar alla medarbetare på Meridium varmt välkomna till vårt Tieto-team, säger Håkan Dahlström, Sverigechef hos Tieto i ett pressmeddelande.

– Vi delar samma kultur och värderingar, och är övertygade om att dessa skapar förtroende och utger en bra grund för ett smidigt sätt att jobba på. Tieto är starkt engagerade i att utveckla digitala kundupplevelser vidare och har en tydlig strategisk och operationell riktning. Vi delar denna ambition och ser att det är en fantastisk möjlighet att få erbjuda våra kunder fler mångsidiga tjänster och tillsammans stärka vårt gemensamma erbjudande, säger Mats Lindblom, VD på Meridium AB i samma pressmeddelande.

Meridium erbjuder digitala lösningar och har bland annat tilldelats Gasellföretag, AAA och Superföretag.

Tieto sysselsätter över 14 000 människor i cirka 20 länder. Huvudkontoret ligger i Finland.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Mobilen tar plats i vår vardag

I dagens samhälle reagerar vi nästan mer på om någon inte pillar på sin mobil, än om man är upptagen med den.