Laddar

Kalmarföretag på väg att revolutionera klassisk bransch

Kenny Håkansson och Erik Lindholms företag har stött på både med- och motgångar – nu är de på god väg att revolutionera sin bransch.

delningar

Sedan 2011 har Arkimera ingått i Kalmar Science Parks inkubationsprocess. Nu är företaget flygfärdigt och beredda att stå på egna ben. På måndagen firades företagets framgångar med kaffe och tårta på Kalmar Science Park – där upphovsmännen berättade om sin resa.

– Det var runt 2008 någon gång som tankarna började snurra om det här. Vi drev bara en flyttfirma med mycket arkivering och magasinering då – och runt 2011 någon gång kom vi på själva idén med den här roboten, säger Kenny Håkansson, som grundade företaget tillsammans med Erik Lindholm.

Under flera år har de utvecklat en högteknologisk mjukvara som erbjuder en helt automatiserad och självlärande bokföringsprocess till olika redovisningsföretag.

Men det har inte enbart varit guld och gröna skogar genom årens lopp.

– Vi har åkt på en rad bakslag under den här resan. Men med hjälp av duktiga programmerare och människor som vi stött på genom åren, står vi där vi är i dag.

Under 2017 har Kenny Håkansson och Erik Lindholm varit ute på en säljturné och besökt olika aktörer – och intresset för deras produkt har varit enormt.

– Vi går in i en spännande fas nu – och ska även börja prata med några lokala redovisningsföretag i Kalmar som kan vara intresserade.

I samband med föreläsningen fick duon ta emot ett diplom för att de varit med i inkubationsprocessen.

– Vanligtvis säger de att man ska vara med i ett år. Vi har varit med i sju, men med tanke på alla med- och motgångar, kan man förstå varför vi har varit med så pass länge, säger Kenny Håkansson.

ARKIMERA ROBOTICS AB

Grundare: Kenny Håkansson och Erik Lindblom. Vd: Kenny Håkansson. Affärsidé: Har tagit fram en bokföringsrobot med förmåga till självinlärning. Produkten riktar sig till redovisningsbyråer som ska kunna lägga mindre tid på löpande bokföring och sortering av dokument. Startår: 2014.