Kalmarföretag vann designpris: "Otroligt hedrande"

Nordiq fick pris i klassen "Event – Visual Merchandising". - Foto: Pressbild

Fick prestigefull utmärkelse i Stockholm.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Arkitektbyrån Nordiq, med kontor i Trekanten, prisades när Svenska Designpriset delades ut på en gala i Stockholm.

Man fick guldmedaljen i klassen "Event – Visual Merchandising" för sitt jobb med projektet "Det femte elementet" åt Häradssparbanken i Mönsterås.

Juryn ansåg att det var ett "befriande jordnära designkoncept som brände till, sköljde över och till sist blåste oss alla av jurystolarna".

– Vi är otroligt hedrade av utmärkelsen och av juryns motivering. Det är en bekräftelse på att konceptets budskap nått fram, säger John Eriksson, Creative Director på Nordiq.

Konceptet med det femte elementet handlar om ekonomi, att lyfta fram att det behövs för balans och livskvalitet. En annan viktig del i kampanjen var närheten till kunden och bygden.

– Det känns fantastiskt att den vision vi haft nu konkretiseras och får bekräftelse på riksnivå. Det stärker oss i vårt arbete framåt och sätter Mönsterås på kartan, säger Stefan Ohlson, vd och representant från Häradssparbanken i Mönsterås.

Svenska designpriset ges ut av Batteri Kommunikation AB. I varje klass delas en guld- och silvermedalj ut. Samtliga vinnare presenteras på deras hemsida.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.