Laddar

Kalmarföretagare sprider socialt entreprenörskap utomlands

Kalmar Coworking Space och Svenska Institutet gör ett internationellt projekt tillsammans. "En perfect match".

delningar

Tillsammans med Lettland och Ukraina ska nu Kalmar Coworking Space och Svenska Institutet arbeta för att utveckla det sociala entreprenörskapet i Baltikum. Det ska stimulera personer som vill skapa samhällsnytta genom sitt företagande.

– I Sverige är det relativt enkelt för entreprenörer att införskaffa kapital i uppstartsskedet. Anledningen till samarbetet med Baltikum är för att det där finns enormt drivna entreprenörer med tillvägagångssätt som skiljer sig från Sverige. Det är en perfect match för samarbete mellan dessa länder, säger projektledaren Nicholas Murigu från Kalmar Coworking Space.

Inom en snar framtid kommer en delegation från länderna att göra ett flertal besök i Sverige för ta del av expertisen inom socialt företagande.

Representanter från Sverige kommer även att besöka Baltikum för att berätta om hur svenska entreprenörer har jobbat med frågan, och där är Småland ett bärande exempel.

– Visionen vi tar sikte på är en ökad rörlighet av entreprenörer och kapital mellan Sverige och Baltikum i syfte att möta samhällsutmaningar. Alla ska kunna vara med att bidra till ett bättre värld, säger Nicholas Murigu.

Projektet ska pågå under ett års tid. Tillsammans med Nicolas ingår även Jessica Bergsjö i projektteamet. Hon sitter på särskild kompetens inom hållbarhet och kapacitetsbyggande.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.