Kalmarföretaget växer så det knakar: "Måste våga drömma stort"

Bröderna David, Freddy och Rasmus Kallmeby. - Foto: Carl Winsth

Service- och förmedlingsföretaget har ökat sin omsättning med 500 procent – på ett år. Nu har de växt ur Kalmar Science Park-kostymen.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Tillsammans med sina bröder Rasmus och David driver Freddy Kallmeby Consultify, ett företag som förmedlar unga människor mellan 18-30 in i arbete.

Idén till Consultify fick Freddy när han på sin gamla arbetsplats såg många unga människor som satt inne på en hög kompetensnivå, där vissa faktiskt skulle kunna gå in i nästan vilken ledningsgrupp som helst. Det blev en tanke som han inte kunde släppa.

– Det finns missförstådda genier överallt. Någon som mekat i sin pappas garage sen han var fem år, men inte gått fordon till exempel. Och det fanns det, och på den vägen är det. Vi har en syn och tro på de här unga människorna som gör att vi vågar presentera dem för olika företag – och det går hem, säger Freddy som är vd på Consultify.

Sedan starten i september 2016 har bolaget växt oerhört snabbt. Man kommer omsätta ungefär 30 miljoner kronor i år och 80 personer är ute hos kund där tanken är att de ska få en anställning hos den kunden. Det finns fem kontor och totalt är det 14 internt anställda.

– Vi har hela tiden jobbat framåt, säger Freddy.

– Det har varit försäljning, försäljning, försäljning. Ingenting har kommit gratis utan vi har fått ringa och plöjt företag, berättat att vi finns, bokat möten, gått på möten, flikar Rasmus in.

Sedan förra året har bolaget växt med 500 procent och bakom framgången ligger hårt arbete.

– Vi måste våga drömma stort och tänka stort. Varför ska man rätta sig i ledet som alla andra? Det är skittråkigt, våga dröm. Vem säger att det inte går? Det är klart det går, det är bara att göra det, säger Freddy.

Ni säger att man ska våga drömma stort, men kunde man drömma om den här utvecklingen för ett år sen?

– Nej det trodde vi inte på själva, säger Rasmus och Freddy i kör.

– Det var Freddy som fick med oss på resan och att vi skulle göra det ihop.

Den första september 2016 satte dem startdagen.

– Man trodde att man hade förberett sig, men det hade man inte. Vi skålade med champagne och hade ostbricka – och hade en gubbe ute, säger Rasmus med ett skratt.

– Hahaha, ja vad man kände sig värdelös då. När man såg hur polarna åkte runt och hade ett fint jobb och bra lön och så hade man knappt ingenting, fyller Freddy på.

Minns ni den första ni fick ut i arbete?

– Han var mekaniker, det var jäkligt roligt. Den andra killen var från Karlskrona, som var så sjukt duktig på att köra grävmaskin, men han hade hamnat lite snett hos ett företag i Karlskrona och vi löste ett företag i Kalmar till honom, säger Freddy.

Hur har det gått att samarbeta er tre bröder emellan?

– Det har gått superbra. Vi har varit väldigt tydliga med vilka roller vi har när vi jobbar. Vi rök ihop förra veckan i det, vi får inte bli för nära, det får inte bli brödrarskapssnacket. Utan vi har respekt för varandra och för varandras olika roller och det har funkat jättebra, menar Freddy.

Men nu har Consultify växt ur Kalmar Science Park-kostymen och får istället flyga själva – men man blir kvar i byggnaden, till att börja med.

– Vi hoppas att vi inte är kvar om ett år, då har vi gjort något fel. Men just nu är vi kvar och vi är i den fasen att vi försöker anpassa bolaget från att vara på en lekfull nivå som man kan hantera med quick-fix till att bli ännu större och skalbart.

Vad är det som särskiljer er mot andra liknande bolag?

– Vi levererar större engagemang, vi har ett otroligt engagemang för den typen av människor som vill någonting och som vill komma in på en arbetsplats och leverera, det brinner vi något enormt för – och det engagemanget som vi har är det ingen som kan slå oss, menar Freddy.

Vart är ni om fem år?

– Då omsätter vi 200 miljoner och har 20 kontor i Sverige.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar