Laddar

Kalmargrabb kan bli svensk mästare i entreprenörskap

Han är nominerad till priset som Sveriges Ungdomsentreprenör.

delningar

18-årige Daniele Guglielmin från Orrefors, numera boendes i Kalmar, har nominerats till det åtråvärda priset Sveriges Ungdomsentreprenör.

Priset delas ut av Fryshuset.

– Jag antar att de tycker att jag gör ett bra jobb med de arrangemang jag är med och kör. Jag jobbar mycket med flyktingar och har även varit ledare på Fryshuset i sommar. Jag pratar med utsatta ungdomar och försöker hjälpa dem så gott jag kan, säger han.

Innan den 27 oktober kommer ytterligare en gallring att ske. Vilka som går vidare till den slutgiltiga finalen bestäms av en jury. Därefter kommer en omröstning att ske.

– Jag är jättestolt över att vara nominerad. Det ger mig energi att fortsätta med det jag brinner för.

Några nya projekt på gång? – Ja, den årliga Lejondagen, där jag arrangerar en fotbollscup i Nybro, kommer utökas från en dag till två dagar. Vi siktar på att få med lag från såväl Växjö som Karlskrona nu också.

Cupen äger rum den 4-5 november i Nybro sporthall.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.