Kalmarhjälpens anordnar välgörenhetsgala:"Kommer fällas tårar"

"Allt som man kan bidra med är så viktigt"

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Sabina Ljusfolk, Kalmarhjälpen.

På lördag kommer en välgörenhetsgala att arrangeras i Kalmarsalen. Intäkterna kommer att gå till förmån för Kalmars kvinnojour. Kvällen kommer bland annat att gästas av Mikael Wiehe, Magnus Kviske och flera mer kända och lokala artister.

Dessutom kommer man i publiken att kunna buda hem olika prylar som företag har skänkt till förmån för galan.

– Kalmarhjälpen var från början tänkt för att kunna hjälpa individer som har hamnat mellan stolarna, men då kom jag även i kontakt med kvinnojouren som vi har hjälpt vid ett flertal tillfället med bland annat kläder och då har vi pratat med dem och kommit till insikt hur viktig organisation det är, säger Daniel Lundell, grundare Kalmarhjälpen.

– Allt som man kan bidra med är så viktigt, det finns ingen uppenbar kanal för att kunna hjälpa Kalmar kvinnojour, och då valde vi att skapa denna galan, fyller Sabina Ljusfolk från Kalmarhjälpen i.

Galan startar klockan 19:00 och beräknas hålla på i cirka två timmar. Kalmarsalen tar 901 personer och arrangörerna hoppas att man får mellan 500 till 700 besökare.

– Det kommer vara en kväll fylld med mycket känslor och musik och det kommer säkert fällas en och annan tår på läktaren, säger Christian "Bella" Persson från Eventbyrån.

Konferencier för kvällen är Ulrika Edman. Ulrika har levt med i miljöer med missbruk i 28 år och har personligen upplevt såväl psykisk som fysisk våld i nära relationer. Nu är hon författare och utbildar människor om bland annat hur man arbetar med kvinnojourerna.

– Jag har levt ett väldigt destruktivt liv tills jag hittade vägen ut. Att få vara med och göra skillnad och att vara med att samla in pengar är helt magiskt och det känns så viktigt att få göra det med hjärtat, säger hon.

Ulrika Edman, konferencier.

Kvinnojouren i Kalmar är en förening som har funnits i 30 år. De arbetar för att utsatta kvinnor och barn ska få hjälp och stöd vid utsatta situationer.

– Vi är jättetacksamma mot Kalmarhjälpen som ställer upp med den här galan till förmån för oss, säger Kalmar kvinnojours ordförande.

Vad skulle ett tillskott betyda för er?

– Vi kan hjälpa kvinnorna mer, vi kanske kan ha fler skyddade boende.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar