Kalmarkillar vann prestigefyllt pris på gala i Stockholm

Andreas Bengtsson och Marcus Smith. Foto från Företagarna. - Foto: Pressbild

Grundades 2014 och flyttade från Kalmar 2018.

delningar

2014 startade Andreas Bengtsson och Marcus Smith Socialview i Kalmar. Affärsidén gick ut på att hjälpa företagare med att marknadsföra och kommunicera med sina kunder på just sociala medier. På bara några år blev lokalerna på Varvsholmen för små och företaget var helt enkelt tvungna att flytta till större lokaler.

Och så sent som i mars 2018 flyttade företaget från Kalmar – till Stockholm.

Grundarna, Marcus Smith och Andreas Bengtsson var nominerade till "Årets Unga Företagare i Stockholms stad", tillsammans med Emelie Bergbohm och hennes företag Bohm Bohm Room och Johanna Ingelsson med hennes företag Equestrian Stockholm. Det är Företagarna som nominerar och korar en segrare.

Och förra veckan blev det klart att Kalmarkillarna Marcus och Andreas korades som segrare.

Juryns motivering:

"Mod är ett ord som ligger nära till hands när man tänker på Årets Unga Företagare. Vid en väldigt tidig ålder startade årets vinnare det företag som redan i ett tidigt stadie hade möjlighet att expandera och rekrytera nya medarbetare. Man såg en möjlighet med en unik idé i en redan existerande bransch.

Genom att skapa en sund medarbetarkultur där alla får möjlighet att jobba med någonting som de tror på skapades nöjda medarbetare i en bransch som ständigt utmanas av bristen av kompetens.

Årets vinnare konkurrerar inom en bransch där det är av yttersta vikt att ständigt ligga i framkant. Trots att förändring är vanligt förekommande i branschen har företaget visat en stor vilja att kontinuerligt utmana sig själva, vilket också förklarar dess framgångar.

Genom att starkt utmana på en redan etablerad marknad har Årets Unga Företagare framgångsrikt lyckats med en omlokalisering och har nu större möjligheter att hitta rätt kompetens och fler kunder. Med devisen ”Vi ska bli bäst – inte störst” har företaget kommit en lång bit på vägen, och det finns inga tvivel om att de är goda ambassadörer för stadens alla unga entreprenörer."

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar