Kalmarkillens app hjälper miljön: "Ersätter kvitton"

Ujup hoppas att hans app ska kunna växa och därmed hjälpa miljön.

Så värnar affärsidén om miljön.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Omkring 1,7 miljarder papperskvitton skrivs ut varje år i Sverige. Det går åt cirka 60.000 träd till att producera dessa. 31-årige Ujup Jusufi från Kalmar har länge haft ett stort intresse för teknik och hemsidor och arbetar som processövervakare på ett bolag i Kalmar. Nu vill han utveckla en app, som ersätter kvitton.

– Jag kom på idén när jag hade handlat men efteråt inte hade något kvitto. Så jag tänkte att det hade varit bra att ha det i telefonen. När jag kollade upp ifall det fanns något liknande så hittade jag bara appar som gick ut på att spara pengar, säger Ujup Jusufi.

Där och då föddes idén om att kunna arkivera kvitton på ett smidigt sätt. Den stora vinsten finns dock för miljön. Genom appens kvitton ska man kunna ersätta de kvitton som varje dag skrivs ut. Tanken är att det då att dagens stora papperskonsumtion ska minska. Idag kan man genom Ujups app scanna i in sina kvitton. Grundaren av appen ser där en stor utvecklingspotential.

– Tanken framöver är att den ska vara kopplad så att ett kvitto direkt kan synkas med sin app. Det innebär att kvittot hamnar hos köparen utan att man behöver scanna in det. Det behöver alltså inte skrivas ut något kvitto alls, säger Jusufi.

Vad är nästa steg för appen?

– Nästa steg är att göra appen kompatibel för Iphone, det kommer snart. Sedan är det att ta kontakt med företag som vill göra en direktkoppling.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar