Laddar

Kalmarkonstnär ställde ut verk av plexiglas

Under påsk har en stor konstutställning arrangerats i Kristanstad och en av de som var på plats för att ställa ut var konstnären Gullvi Åkerman från Kalmar.

delningar

Påsken är synonymt med konstutställningar och en av de större har arrangerats i centrala Kristianstad på First Hotel Christian IV. Där ställde över 60 konstnärer ut sina verk med allt från tavlor till kläder och skulpturer. Fem våningar fyllda med konst blev resultatet då Rebecca ”Art Queen” Salomonsson arrangerade sin nionde konstrunda.

– Det är en internationell konstutställning och vi vill att besökarna ska möta någonting spektakulärt. Vi har exempelvis verk av Srinath Kale från Indien och Claudia Lima från Portugal. Det är tusentals kvadratmeter med konst. Det ska vara högt i tak och ett brett utbud, säger Rebecca Salomonsson.

En av de återkommande konstnärerna är Gullvi Åkerman som är bosatt i Kalmar. Efter att ha jobbar som konstruktör och designer på industri beslutade hon sig för att följa drömmen och på heltid ägna sig åt konst. Till konstrundan på hotellet tog hon med flera färgglada verk gjorda i plexiglas.

– Jag gör allt från mode till konst, design och inredning. Det är roligt att mixa och inte bara följa det traditionella. Olja började jag med som konstnär, men kom sedan på hur mycket det går att göra med hjälp av datorn. Det går att skapa design och trycka på allt från plexiglas till plåt, trä och textil, säger Gullvi Åkerman.

Inför helgen fick hon också, tillsammans med 13 andra konstnärer, ett specialuppdrag. Nämligen att skapa kläder av återvunnet material. Det visades upp på lördagen i showen ”Great planet of apparel art”. Den handlar om hur man förstör jorden och bygger upp den igen. Idén var att visa kreativa klädesplagg gjorda av saker som går att hitta hemma i förrådet, som exempelvis vinylskivor eller tidningspapper. För Gullvis del var utmaningen att göra kläder av petflaskor.

– Det var en utmaning, men jag har bara låtit det få växa fram. Nu ska kläderna ställas ut på olika platser i Sverige, därefter Los Angeles och kanske Dubai, säger Gullvi Åkerman.

Text: Henrik Nordell

Relaterade artiklar