Laddar

Kalmarkrögarens nya satsning – öppnar lunchrestaurang

"Man kan inte äta en finlunch varje dag, därför är det här ett perfekt komplement", säger Martin Nilsson Bergvall.

delningar

Krögaren Martin Bergvall Nilsson äger och driver redan Postgatan, Kallskänken och Villa Solbacken. I början av augusti utökades restaurangportföljen med Restaurang Måltid vid Norra Vägen i Kalmar.

– Det känns superkul! Vi fick en förfrågan redan i våras om att ta över verksamheten. Vi tittade på lokalen och tyckte att den hade grym potential och tänkte att det här blir ett bra komplement till de övriga verksamheterna, berättar Bergvall Nilsson.

Restaurangen serverar lunch till eleverna på Västra skolan, Södra skolan, CIS och Fria Läroverken i Kalmar. Även andra gäster kommer snart att vara välkomna.

– Nu i början har vi bara släppt in ett par stammisar som ätit här förut. Snart kommer det vara öppet för allmänheten också, säger Bergvall Nilsson, som gillar utmaningen att servera bra men billig lunch.

– Det är ett kul projekt med en väldigt tajt kalkyl och det ska bli intressant att höra vad elever och övriga gäster har att säga. Köksmästaren Johan Block är en duktig och rutinerad kock. Hans matlagning är välbalanserad, klassisk husmanskost som är väldigt god – så inga större konstigheter där.

Under hösten finns planer på att byta möblemang och utföra mindre renoveringen. I framtiden är det meningen att privatpersoner och föreningar ska kunna hyra lokalen.

 

Relaterade artiklar