Kalmarkrögaren går emot förslaget: "Man sabbar Kalmars uteliv"

Arthur Albert har flera argument som säger emot en senare stängningstid. Foto: Mattis Andersson/Carl Winsth

Liberalerna i Kalmar vill ge krogarna möjlighet att ha öppet till klockan 04, krögaren Arthur Albert är av en annan åsikt.

delningar

Förra veckan lämnade Liberalerna in en motion där man anser att man ska ges möjlighet att ha öppet ytterligare en timme längre, till klockan 04.00. Något som man tror kan ge en större utspridning på hemgångarna och en större möjlighet för krogarna att utvecklas. På Harrys resataurang tror man att idén kan ge motsatt effekt.

– Min åsikt är inte positiv till det här. Det hade funkat om det hade varit en större stad men Kalmar är för litet. Jag tror inte att Kalmar är redo för att ha öppet till 4 helt enkelt för att det inte finns inte underlag för det. Det är bättre att man försöker göra de timmarna riktigt bra och att det är mycket folk ute än att man ska utvidga tiderna till 04, säger Arthur Albert, platschef på Harrys i Kalmar.

Idag har man möjlighet att ha öppet till klockan 03. Det innebär att det inte bara blir sent för besökare utan också för personalen. Utökar men dessa tider med en timme till tror man att det kan bli ännu svårare att locka arbetskraft till branschen.

– Folk kommer bara att gå ut ännu senare och då blir det väldigt sent. Det blir svårare generellt med allting. Det blir också svårare att motivera personalen att jobba till 04. Då kanske man är hemma vid 05, det är svårt nog att hitta folk som jobbar som det är nu. Det är många som kommer känna att det här yrket inte passar då, säger Arthur.

Ifall man ska ha öppet senare tror krögaren att det kanske skulle passa på storhelger. Han har märkt att man då stannar ute på krogen lite längre en vad man gör en vanlig helg i Kalmar. Med detta menar han att man inte behöver ha större utspridning på hemgångarna, som visat sig kunna leda till mycket stök på stan.

– Generellt har hälften redan har hälften redan gått hem halv 3 förutom på storhelgerna. Då kanske man kan ha öppet till 04. Det har faktiskt blivit mycket mindre stök sen det blev öppettider till 03. Men andra städer som är större krigar för att ha öppet till 03. Som Jönköping, har bara öppet till 02. Ska vi då ha öppet till 04, det är inte rimligt. Jag tror man sabbar Kalmars uteliv. Det blir för stor spridning.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar