Kalmarlag ska göra kusten klar: "En jättebra grej"

P08-laget. Foto från CL98IC:s hemsida.

CL98IC:s P08-lag gör en insats för sig själva – och miljön. "Viktigt att man har roligt och träffas även utanför innebandyn".

delningar

Över 500 ungdomar från föreningar längs ostkusten kommer samlas och städa längs kusten för att fixa till stränderna inför sommaren. Kalmar är inget undantag. CL98IC:s P08-lag kommer att samlas under söndagseftermiddagen för att städa vid naturreservatet Värsnäs Horsö.

– Det är en jättebra grej. Killarna får aktivera sig utanför innebandyn, träffas och dessutom tjäna ihop lite pengar till sin lagkassa, säger Stefan Lindberg, lagledare i CL98:s P08-lag.

Stefan blev själv tipsad av en förälder till en kille som spelar i en annan förening som inte hade möjlighet att delta och då tog han kontakt med Städa Sverige som anordnar städningen i samarbete med Pantamera. Och nu kommer runt 20 killar tillsammans med sex, sju vuxna att hjälpa till att göra fint vid Värsnäs.

– Vi månar mycket för att man har aktiviteter som inte är direkt innebandyrelaterade utan det är viktigt att man har roligt och träffas även utanför innebandyn, det är något som vi tycker är viktigt, säger Stefan.

Har ni gjort något liknande tidigare?

– Vi hade ett städuppdrag under Stadsfesten, men då var det mest föräldrarna som städare. Det här blir lite annat när man kan lägga lite mer ansvar för killarna – att de själva får dra ett litet lass. Vi skämmer bort våra barn mycket idag, men de uppskattar när de får göra saker och vara delaktiga mer än vad vi tror.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar