Kalmarnallen Marios otroliga resa

Hongkong, Chicago, Fuerteventura och Sicilien – så blev nallebjörnen Mario från Vasaskolan i Kalmar ett av världens mest beresta gosedjur.

delningar

När klass 2B på Vasaskolan i höstas läste boken Diamantjakten fick klassläraren Hélene Bard en idé. I berättelsen hamnar en nalle på villovägar och far kors och tvärs över världen – varför inte testa samma sak i verkligheten?

– Jag köpte Mario i en second hand-butik. Min syster skulle åka till Grekland via Kastrup så hon placerade honom på sofforna på flygplatsen, berättar Bard.

Runt halsen hade klassen skrivit ut och laminerat en lapp på både svenska och engelska. På lappen förklarade klassen vilka de var och att Mario gärna följer med vem som helst ut på äventyr. Även Hélenes mejladdress skrevs ut så att de som lät Mario hänga med ut i världen kunde skicka uppdateringar och bilder.

– Det var en SAS-besättning som hittade nallen på Kastrup och tog med den till Hongkong. Mario fick sitta med i cockpit med besättningen, åka första klass och bo på hotell, säger Bard.

Efter rundan i Östasien fick Mario också hänga på till USA och Chicago med en annan besättning. Därefter återvände nallen till Stockholm och kabinchefen på SAS, Ann-Sophie Rapp, budade hem Mario till Kalmar igen.

– Vi har följt hans resor och eleverna har tyckt det varit jättespännande. Det första de frågade på morgnarna var ”har du hört något från Mario?”. Sedan har vi tagit ut världskartan och satt häftstift på de platser han har varit. Hela grejen blev verkligen mitt i prick, säger Bard.

Efter långresan till Hongkong och USA har Mario hängt med elever från klassen på deras resor. Därmed kan han nu även bocka av Kanarieöarna och Sicilien på listan över upplevda resmål.

Har Mario gjort sin sista resa nu?

– Det får klassen bestämma. Jag börjar en ny tjänst efter jul så vi får se vad Mario tar vägen. Han sitter i klassrummet just nu, kanske blir han kvar ända till nian, säger Bard och skrattar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar