Kalmarpar gör dokumentär om SVT:s kultserie

Det hela startade med att Sebastian Magnusson och hans sambo Carro Eriksson började titta på serien ”Andra Avenyn” på SVT-play. Efter att ha tittat om och om igen väcktes tanken om att spela in en dokumentär om serien till liv.

delningar

Efter att ha tittat på serien ett antal gånger, började Sebastian Magnusson och Carro Eriksson anteckna detaljer om storyn och de försökte lokalisera inspelningsplatserna med hjälp av att pausa scenerna och köra dem i slow motion. Genom att använda Google lyckades de komma på vilka platser det handlade om.

De tog kontakt med skådespelarna Jonas Bane och Stefan Gödicke och genom dessa fick de hjälp med några av inspelningsplatserna, vilka de åkte till för att filma för dokumentärens skull.

– Det är roligt att filma in samma platser som serien har spelats in på. Jag och min sambo är intresserade av serien och vi satt och kollade med våra anteckningsblock och skrev ner detaljer. Sedan åkte vi helt enkelt från Kalmar till Göteborg för att filma, berättar Sebastian Magnusson.

Dokumentären håller just nu på att redigeras. I nuläget ser den ut att bli 30-45 minuter lång.

– Andra Avenyn är verkligen en jättebra serie och vi räknar med att släppa vår dokumentär om serien på vår Youtube-kanal den 2 januari, säger Sebastian Magnusson.

Filmparet ska eventuellt även träffa skådespelaren Göran Parkrud i sommar för att prata om dokumentären.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.