Laddar

Kalmarrestaurang klättrar på lista över Sveriges bästa

Under fredagens offentliggjordes listan över Sveriges bästa restauranger 2018.

delningar

Under fredagen släppte vinmagasinet Livets Goda traditionsenligt listan över Sveriges bästa restauranger.

Restaurangerna har bedömts enligt sex huvudkriterier vilka är gastronomisk idé, vinlista, mat & vin/dryck i kombination, service/utförande, lokal/miljö samt helheten i fråga hur gott det var.

Från Kalmar lyckades restaurang Postgatan precis kvala in på en silverplats då man hamnade på plats 20 vilket är en placering bättre än föregående år. Bäst i landet utnämndes restaurangen PM & Vänner i Växjö till.

– Vi har höga krav inte bara på maten, utan också på sommelieren. Sedan ska servicen överlag vara uppmärksam, rapp med känsla, ödmjukhet, förståelse, innerlighet och kunnighet. Sedan vill vi kunna dricka gott och bra under hela besöket som för oss brukar vara rätt länge när vi trivs, och ha ett bra urval på listan för det, säger Livets Godas chefredaktör Anders Enquist till magasinet.

I videon nedan kan du se samtliga placeringar.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.