Laddar

Kalmarryttare samlar in pengar till Cancerfonden

Kalmarregionens unga ryttare går samman för att samla in pengar till cancerfonden under namnet Team Equus for Hope. I maj bjuder de in till en Familjefest på Kalmartravet.

delningar

År 2014 drog Ann ”Bella” Rodhelind för första gången ihop Equus For Hope (tidigare Ride for Cancer). Det började med en insamling på Facebook som snabbt fick över 7 500 likes.

– Jag hade en mycket nära vän som var väldigt sjuk i cancer så jag kände att jag ville göra något för att samla in pengar till cancerfonden. Under dessa åren har vi hittills samlat in närmare 600 000 kronor, berättar Bella.

I maj är det, för fjärde året i rad, dags för Familjefesten. Det blir en eftermiddag på Kalmartravet med hästuppvisningar, musikshow, visning av veteranbilar, servering och ponnyridning. Även Deaf dumb & blind kommer att spela under dagen.

Allt vi får ihop är genom sponsring. Kalmartravet sponsrar till exempel med en plats där vi kan vara. Alla pengar som vi får in går sedan oavkortat till Barncancer- och cancerfonden.

Nytt för i år är att 23 av Bellas ridelever tillsammans kommer att rida under namnet Team Equus of Hope. De tävlar för fem olika klubbar och är mellan sju till 25 år.

– De rider tillsammans och bildar ett team för att samla in pengar vilket är helt underbart. Vi går tillsammans för att göra något fint och fortsätter hedra min fina vän som nu tyvärr har gått bort. Det är ett fantastiskt härligt gäng.

Förutom Familjefesten den 20 maj så bjuder Equus även in till en föreläsning med ryttarinspiratören Johanna LassnackGuldfågeln Arena den 6 mars där inträdet skänks till välgörenhet.

Vi hoppas såklart att så många som möjligt vill vara med och bidra genom att komma både på föreläsningen och Familjefesten. Det kommer att bli dagar fyllda av hästar, roligheter och glädje, avslutar Bella.

Om man vill köpa biljett till föreläsningen, läsa mer eller skänka pengar kan man besöka Team Equus for Hopes hemsida.

 

Relaterade artiklar