Laddar

Kalmarryttarnas mål: Samla in en miljon till Cancerfonden

Sedan starten har de dragit in över 700 000 kronor i kampen mot den hemska sjukdomen.

delningar

2014 startade Ann ”Bella” Rodhelind sin insamling till förmån för Cancerfonden. I början kallade man sig för ”Ride for Cancer”, och via Facebook fick insamlingen snabbt över 7 500 gillamarkeringar.

– Under de två första åren gjorde jag det här mest på egen hand. Sedan förra hösten är vi ett fantastiskt team, säger Ann ”Bella ”Rodhelind, grundare till Equus For Hope.

Sedan starten har man samlat in över 700 000 kronor till Cancerfonden.

– Inför i år hade vi som mål att få in 150 000. Bara till Cancerfonden har vi skänkt 172 000 hittills och till Barncancerfonden har vi samlat in 25 000-30 000 kronor.

Totalsumman för året landar således över 200 000.

– Det är helt fantastiskt, egentligen.

I dag ingår 30 olika ryttare i teamet, där både föräldrar och familjemedlemmar är engagerande. Under året arrangeras flera olika event, där pengar samlas in.

– Familjefesten har vi haft i flera år och inför 2018 kommer vi ha den på Aledal på deras fina anläggning. Dessutom kommer vi ihop med Åkerbo Hästklubb att arrangera en tävling uppe på Böda Sand. Böda Sand Jump for Hope heter tävlingen, och hälften av intäkterna kommer gå till vår insamling.

Dessutom engagerar sig verksamheten i Linda Algotssons Bonus Cup, där de håller i serveringen. Under Västerslätts julmarknad höll man även i ponnyridning.

– Det är alltid något på gång och det är ett av kraven att få vara med hos oss – att man engagerar sig. Alla har ju familj och jobb och sånt där, men alla kan hjälpas åt – och tillsammans gör vi skillnad.

För några veckor sedan var hela teamet och testade på judo, där fallteknik övades.

– Ganska passande ändå. Det kan vara väldigt bra när man håller på med hästar att ha kontroll på sin kropp i fall man skulle råka ramla av, säger Rodhelind.

En av årets absoluta höjdpunkter stod Izabelle Lidberg, 12, för, menar Ann ”Bella” Rodhelind.

– Hennes mamma frågade mig om det var okej om hon samlade in lite pengar. När de hade satt in summan blev jag helt paff. 2 700 kronor hade hon fått in på sina kakförsäljningar – och satte in allt till Cancerfonden. Det är så att man blir gråtfärdig. Vilken 12-åring tänker så i dag? Det är helt underbart.

När Ann ”Bella” Rodhelind får frågan om framtiden kommer hon snabbt in på miljonen.

– Det vore häftigt att spräcka miljonen. Innan året är slut 2018 ska vi ha gjort det. Jag tror att vi kommer klara det och det vore sjukt häftigt.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.