Kalmars cykelfest får nytt tillskott: "Kommer att bli succé"

Det nya loppet kommer ha premiär under 2019 års Kalmar Grand Prix.

delningar

När Hansa Bygg Grand Prix återvänder till Kalmar under 2019 lovas det i vanlig ordning cykelfest för hela slanten.

Dock får även det populära arrangemanget ett nytt tillskott till nästa år. Nämligen löploppet Hansa Bygg Street majl som kommer hållas på fredagens GP bana, över en engelsk mile.

– Att springa en mile är jättehett utomlands, men så vitt vi vet är det här första gången ett sånt här lopp avgörs i Sverige. Loppet, Hansa Bygg Kalmar Street majl, om 1609,344 meter kommer att gå av stapeln på fredagkvällen några minuter innan det klassiska Hansa Bygg GP Kalmar- loppet som körs för nionde året i rad i stan, säger initiativtagaren Mikael Kullman Larsson.

– Det här kommer att bli jättehäftigt. Det här blir som en cityfierad banlöpning, mellan Kidsloppet och GP-loppet. Redan i år fick vi beröm av cykelförbundet, de hade aldrig upplevt ett sådant publiktryck i samband med en cykeltävling i Sverige. Nu kryddar vi på med ett snabbt elitlopp i löpning. Det kommer att bli succé, säger projektledare Ulrika Melin.

Foto: Hansa Bygg Kalmar Grand Prix

När arrangörerna fick frågan om ett löplopp kunde man tydligen inte tacka nej.

– Min personliga dröm är att någon ska gå under fyra minuter, den magiska tiden. Det finns tolv platser och två är redan tagna av David Nilsson och Omar Ismail. De har gjort sig förtjänta av startplatserna.  Sedan ligger det på mig att få hit resten av den yppersta löpeliten, säger Mikael Kullman Larsson.

– Jag älskar allt som har med elit att göra. Det här kommer att bli en grym tillställning med enorm fartkänsla. Vi ser fram emot Sveriges enda street mile som en del i helhetskonceptet Hansa Bygg Grand Prix Kalmar, säger tävlingsledaren Janne Hammarkvist.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar