Laddar

Kalmars tillväxtraket tvingas till storvarsel

Kontraktet med den största uppdragsgivaren har gått ut. Hundratals anställda tvingas lämna företaget.

delningar

Förra veckan prisades utbildnings- och matchningsföretaget AlphaCE, med säte i Kalmar, till Årets gasellföretag i Kalmar län. Grunden till utmärkelsen var den nästintill ofattbara tillväxtkurvan på 733 procent sedan starten för fem år sedan.

– Det är lite som en dröm som går i uppfyllelse och något som jag kikat på sedan gasell kom till Sverige på 90-talet, sa då företagets vd och grundare Maria Mattsson Mähl.

Men nu ser det ut som om tillväxtraketen, åtminstone tillfälligt, har slut på bränsle. Tidningen Barometern skriver att AlphaCE:s kontrakt med Arbetsförmedlingen – företagets överlägset största uppdragsgivare – har löpt ut. Tappet innebär att två tredjedelar av de anställda har varslats.

– Det är ett hack i vår kurva, förstås – även om vi hela tiden vetat om förutsättningarna. För enskilda individer är det dock en jobbig tid och en tuff omställning för företaget, säger Maria Mattsson Mähl till tidningen.

I april tidigare i år var AlphaCE veckans företag på 24Kalmar. Då uppgav Mattsson Mähl att bolaget hade cirka 425 anställda utspridda på 52 olika kontor i landet.

– Vi har en plan för hur vi ska fortsätta tillväxtresan som snart ska bli offentlig. Vi ska fortsätta vår resa både inom Sverige och internationellt, säger Mattsson Mähl.

(Barometern) Hur ska ni göra det? – Det finns flera kontrakt som vi kan vinna. Nästa år är det valår vilket ofta ökar möjligheterna – dessutom är den stora flyktingvågen från 2015 redo att gå in i utbildningsfas. Vi är väldigt förväntansfulla.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.