Laddar

Kalmarsonen kommer hem med klassikern Änglaljus

Änglaljus är en klassiker i december. På lördag kommer julkonserten till Kalmarsalen – och för musikern John Kluge blir det som att komma hem: "Min barndom är Kalmar och nu när jag kommer skall jag sätta mig en stund vid mormor och morfars grav och önska en riktigt god jul och säga att jag är här nu", säger Kluge.

delningar

Det här är 21:a året som julkonserten Änglaljus är ute på turné. Den här gången har Kalmarsonen och showens ”ägare” John Kluge med sig Sofia Källgren, Johan Stengård, Carina E NIlsson samt kören VOX COMMUNIS under ledning av Birgitta Axelsson Edström. På lördag är det dags för ett speciellt stopp för 45-årige John Kluge – då väntar nämligen Kalmar och Kalmarsalen.

Men först om själva julkonserten –  ni kommer till Kalmar på lördag med julkonserten Änglaljus. Hur känns det att vara ute och spela den för 21:a gången? – Det känns fantastiskt. Att folk år för år kommer till Änglaljus över landet och gör det till sin start av julfirande känns oerhört varmt. 80 procent är traditionsbunden repertoar – våra klassiska julsånger. Här får vi inte förändra. Bland andra O Helga Natt är ett måste, säger John Kluge med ett leende.

Vad är det bästa med just Änglaljus av årgång 2014? – Vi har otroligt roligt. Det smittar av sig från scen. Vidare är det en otroligt fin bredd i det musikaliska och det är fokus på elegans.

Du är född här i Kalmar, men hur är banden till Kalmar numera? Är det speciellt att spela i just Kalmar? – Jag har släkt kvar på Öland som har tre bondgårdar på Östra sidan. Som barn var det mycket ”morfar och jag” med fiske och sjön som utgångspunkt. Jag lekte som barn på Revsudden, spelade minigolf på Stensö, badade vid alla fina vattendrag och det hände också att det blev en och annan Allsång på Skällby.  Min barndom är Kalmar och nu när jag kommer skall jag sätta mig en stund vid mormor och morfars grav och önska en riktigt god jul och säga att jag är här nu.

Lycka till på lördag! – Tack.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.