Kalmarsund ödmjuka inför tuff match: "Får hålla i hatten"

Kalmarsund har två raka segrar mot den nuvarande tabelltrean. - Foto: Mattis Andersson

Kalmarsund var senaste laget som slog Mullsjö, nu har tabelltrean dock fem raka segrar.

delningar

En tuff bortamatch väntar FBC Kalmarsund. Under tisdagen ska man på bortaplan utmana Mullsjö AIS som har fem raka segrar på kontot. Senaste förlusten, den kom mot just Kalmarsund strax innan jul.

– Vi började rätt svagt den matchen. Vi låg undermed 4-2 men hämtade upp. Vi fick slita ganska mycket men lyckades ta en välbehövligt trea. Den första matchen mot dem var också jämn och tät. Det är fortfarande de två bästa perioderna som vi har gjort när vi slog dem då, säger Adam Kallenberg, huvudtränare i Kalmarsund.

Nu är det återigen Nyhemshallen som gäller. Mullsjös hemmafacit är sett till deras tabellplacering dock inget att skryta med. På deras åtta hemmamatcher har man endast tre segrar. Adam Kallenberg är dock medveten om att det är ett lag med höga ambitioner man ska möta.

– Det är tacksamt att möta Mullsjö nu. De är jättebra och vill vara med och kriga i toppen. Nu har de fem raka segrar. Jag tror inget annat än att de kommer stå för mycket fart och vara intresserade av att sätta sin prägel på matchen. Det gäller att hålla hatten till att börja med, säger Kallenberg.

Martin Willsund gör debut. Kommer han få speltid?

Jag kan inte säga om han kommer få det idag. Martin har spetsegenskaper som han alltid haft. Han har sett fin ut i division 1 och har ju även varit med oss och tränat. Jag tror faktiskt att hans spel passar bättre i SSL än i Allsvenskan. Det ska bli kul att se Martin igen.

Matchen spelas klockan 19.15 i Nyhemshallen, Mullsjö och sänds på Eurosport 1.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar