Kalmarsunds revansch uteblev: "Hade inget flyt"

Trots Kevin Björkströms reducering med nästan sju minuter kvar så lyckades man aldrig hota Dalen. - Foto: Dennis Johansson

Trots att man spelar bra så får man inte med sig poängen i Kalmarsund just nu.

delningar

Efter den snöpliga förlusten mot FC Helsingborg så var det ett väldigt revanschsuget FBC Kalmarsund som åkte norrut, enda till Umeå, för att möta IBK Dalen. Sist lagen möttes stod Kalmarsund för en bragdmatch och slog det då formstarka Dalen. Nu var det ett Dalen med iallafall resultatmässigt formsvagare facit.

– Det var en tråkig förlust. Vi startar väldigt bra men åker på en straff till 1-0 i första perioden. Vi skapade en del farliga chanser och skulle haft någon kasse tycker jag. Men deras målvakt gjorde några riktigt bra räddningar, säger Adam Kallenberg, tränare för Kalmarsund.

I början av den andra perioden utökade sedan Dalen sin ledning. Precis som många matcher tidigare så hade Kalmarsund svårt att få målskyttet att lossna.

– Det är en jämn match. Men sedan får vi ett läge när vi kommer två mot en, istället kontrar dem och gör 2-0. Vi hade inget flyt. I tredje reducerar och vid 4-2 fick vi en oerhört tveksam utvisning på Tim Nyander. Då kom vi av oss och kunde inte hitta forceringen riktigt, säger Kallenberg.

Trots förlusten så tycker Kallenberg att man gjorde en helt okej insats. Precis som förra matchen mot Helsingborg när man efter övertid förlorade trots ett övertag både chans- och spelmässigt.

– Det var ändå ett steg framåt precis som mot Helsingborg. Det stora frågetecknet är varför inte gör mål. Visst, man kan vinna matcher genom att bara göra två mål men det är svårt.

FAKTA

IBK Dalen - FBC Kalmarsund 4-2 (1-0, 1-0, 2-2)

Mål Kalmarsund: Marcus Johansson, Kevin Björkström

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar