Kalmarsunds sista hemmamatch innan allvaret: "Ska knyta ihop säcken"

. - Foto: Mattis Andersson

Toppen mot botten för FBC Kalmarsund, men man tar inte något för givet.

delningar

FBC Kalmarsunds damer går mot slutet i sin grundserie. En serie som man sedan länge säkrat sin serieseger i. Den sista motståndaren på hemmaplan blir Åstorp/Kvidinge IBS som för tillfället ligger sist i tabellen.

– Nu har vi kommit till slutändan. Sist vi mötte dem var det ganska svårtspelat i en liten och kompakt hall. Men vi vann med 6-1. Tabellen säger att vi ska vinna men man ska också veta att de har mycket att spela för. Samtidigt så vill vi avsluta serien på bästa sätt. Det är hårt jobb i 60 minuter som gäller vi kommer inte att få något gratis, säger Kalmarsunds assisterande tränare Fredrik Andersson.

Seriesegern har länge varit bärgad vilket gör att man inte kan blunda för att det finns ett fokus på det kommande kvalet. Kalmarsund har under en lång tid legat på en hög träningsbelastning. Detta för att komma förberedda inför det kommande kvalet.

– Vi vill se varje vecka som en uppladdning inför det kommande kvalet. Nu vill vi leverera den bästa innebandy både offensivt och defensivt som vi kan. Vi försöker hitta ett något jämnt över 60 minuter, knyta ihop säcken, det är nu allting ska sitta, menar Andersson.

Vad är det ni fokuserar på nu?

– Vi har dragit ner på det fysiska, nu är det mest fokus på innebandy. Nu pratar vi väldigt mycket om hur vi ska lösa olika situationer som vi kan hamna i. Det är mycket fokus på det taktiska delen.

Hur ser truppen ut nu?

– Vi hade lite skador förra veckan, Alma Bäckstedt och Hilma Liebgott körde rehab och så hade vi två andra borta men alla de fyra är tillbaka nu. Det är verkligen nu man vill att alla ska vara friska och pigga.

Matchen spelas på söndagen i Kalmar sportcenter med start klockan 13.00.

Truppen?

Åstorp. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar