Laddar

Kalmarsundsrevyn siktar på fjärde raka guldet – med prutthumor

I helgen ska branschen rösta fram 2016 års bästa nummer och Kalmarsundsrevyn hoppas på fortsatta framgångar. "Det känns som en bekräftelse när man vinner".

delningar

Kalmarsundsrevyn har lyckats vinna en guldmedalj i tre raka upplagor av Revy-SM, och det i olika klasser – sång (2014), monolog (2015) och sketch (2016). På lördag är det dags igen och man har lyckats få med två nummer till årets SM.

– I år kanske de får ge guldet till någon annan, det är kul om det sprids ut lite. Det känns som en bekräftelse när man vinner, helt underbart, säger Anna Rydell till 24Kalmar.

Hon är upptagen med sommarteatern i Borgholm och kan inte själv medverka i helgens föreställningar. Samma sak hände ett av åren när hon spelade på Krusenstiernska.

– Det känns lite tråkigt att jag inte kan vara med på scenen, med det fick bli så. Jag blir mer nervös nu än om jag är där. Det som är bra med SM är att man kan skicka ersättare, även om det inte blir lika kul för de som var med i numret från början.

I år blev Kalmarsundsrevyn direktkvalificerade till finalen i klassen ”Sång och musik” med numret ”Bönor”, skriven av Anna Rydell. Man fick även med ”Full kyrka” till fredagens semifinal i klassen ”Monolog”, skriven av Martin Rydell och Owe Martinsson.

Förutom Anna Rydell så var Martina Sundén och Eva Milesson med i numret. Dock är även Martina upptagen med en sommarteater. Båda deras roller ersätts av Martin Rydell.

Hur skulle du beskriva ”Bönor”?

– Det är ett väldigt bra typiskt revynummer. Vi tar en populär låt från förra året och skriver en text med en lokal anknytning där det finns en finurlig poäng. Bönor kan vara snygga tjejer och bönor som man äter, säger Anna och fortsätter:

– Om man äter för många så kan man bli dålig i magen…och det blir kul med snygga tjejer som råkar prutta. Den gick direkt till final så det måste varit någon annan än jag som har prutthumor, säger Anna med ett skratt.

Hon beskriver Revy-SM som ”en stor firmafest” för de som håller på med revyer. SM-dagarna inleds med repetitioner på onsdagen innan det blir semifinaler på torsdag och fredag. På lördagen avslutas allt med ”Grande finale” och fem stycken guldmedaljer ska delas ut.

På fredagen tävlar Martin Rydell med monologen ”Full kyrka” som baseras på Svenska kyrkans uppmärksammade resor som riksmedierna rapporterade om i fjol.

– Martin spelar en präst som kommer direkt in i kyrkan från en Thailandsresa och ska predika. Han säger han att är jetlaggad men är i själva verket lite ”halvlullig” från spriten på resan, säger Anna Rydell.

– De föreslår bland annat att kyrkan ska hitta på nya saker, som thaimassage i klocktornet. Det är ett aktuellt nummer där Martin får spela på sin komiska talang.

Att behövas tävla i semifinalen är inte en nackdel, utan kan istället vara ett plus anser Anna.

– Jurygrupperna får se numret flera gånger och det kan vara lättare att fastna för det då, säger Anna Rydell.

Här kan du läsa mer om årets Revy-SM.

Relaterade artiklar