Laddar

Kalmarsundsrevyn ska komma i toppform: ”Vi vill växa som revy”

Förberedelserna för Kalmarsundsrevyn 2018 är igång och man har börjat med att värva en ny talang för att se till att man kommer i toppform inför det nya året.

delningar

På nyårsafton är det som vanligt premiär för årets version av KalmarsundsrevynKalmar Teater. Arbetet för att få ihop den perfekta showen har redan påbörjats.

– Många nummer är redan färdigskrivna men sen handlar det om att få en bra blandning av också där vi får plocka bort och lägga till saker. Vi har folk som reser in för att se föreställningen så vi kan inte bara ha sketcher som hänvisar till lokala händelser utan vi tittar även i ett riks- och internationellt perspektiv, säger Martin Rydell.

– Vi skriver 80 procent av materialet själva och det är alltid en utmaning att göra alla nöjda. Sedan får man tänka på att inte upprepa sig utan hela tiden vara nya och fräscha. Vi är tredje största revyn i landet och tittar alltid på möjligheter som gör att vi kan bli bättre och växa som revy, säger Anna Rydell. 

Årets revy kommer att heta Toppform och passande nog så går man ihop med Malkars gym som huvudsponsor.

– Det känns som att Kalmar är i toppform just nu med många vinster. Vi har blivit Årets sommarstad tre år i rad, kalmarborna tränar mer än någonsin och det byggs väldigt mycket nytt. Tanken är att namnet ska knyta ihop allt det, säger Anna Rydell.

Måste ni själva vara i toppform för att hålla på med revy?

– Det kan vara väldigt fysiska nummer ibland där man ska dansa och sjunga samtidigt. Förra året hade vi ett nummer där jag knappt orkade med en halv vers eftersom vi studsade upp och ner så mycket, så man måste vara ganska bra tränad fysiskt, säger Magnus Kviske.

– Sen måste man vara i toppform mentalt också, tillägger Martin Rydell.

På scenen kommer publiken att få se välbekanta ansikten. Förutom Martin, Rydell, Anna Rydell och Magnus Kviske så kommer även Martina Sundén och Eva Milesson att showa loss. Den som står för det nya blodet i årets föreställning är Martin Hallberg Jarflod, som ursprungligen kommer från Vetlanda.

– Jag har gjort revyer både i Vetlanda och Osby i Skåne. Jag träffade Anna och Martin under Revy-SM och vi fick bra kontakt med varandra. De frågade om jag ville vara med och köra här och det var knappt något tvekan om saken, säger han och fortsätter:

Det känns underbart och det är ren och skär glädje att få vara med här. Igår var första gången som jag träffade hela gänget och det kändes riktigt bra med en gång. Det kommer bli jätteroligt!

Som vanligt är det bandet Rekyl som står för livemusiken. Niklas Brevestedt, Roger Olsson och Michael Petersson får även de sällskap av en ny talang, nämligen Josef Apelqvist på klaviatur.

Premiären sker på nyårsafton och som det ser ut nu är det 24 föreställningar planerade under januari och februari men om man kollar på publiksuccén från tidigare år så är det inte omöjligt att man väljer att lägga in extraföreställningar. Biljetterna släpps den 2 oktober.

Relaterade artiklar