Kalmartalang tog SM-guld: "Helt perfekt"

Fina framgångar för Kalmar RC på mästerskapet.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var under söndagen som den första deltävlingen i Svenska Triathloncupen gick av stapeln. Uppsala Triathlon var inte bara en av deltävlingarna i cupen utan även SM över Olympisk distans.

Kalmar RC Triathlon skördade flera fina framgångar i tävlingarna.

– Det är roligt att vi hade deltagare som var allt från 7 till 50 år. Hannu Tahvanainen som är 50 år vann i sin åldersklass, säger Sammy Chatila, en av ledarna i Kalmar RC.

Den kanske största framgången för Kalmarklubben stod Simon Lindblom för. Han blev nia totalt och tog en klar seger i juniorklassen vilket gav honom ett SM-guld över olympisk distans.

– Det var en helt perfekt tävling. Det var faktiskt första gången jag körde en olympisk distans eftersom jag bara kört sprint tidigare. Jag åkte dit utan några större förväntningar, men det gick skitbra, säger Simon.

Redan under simningen artade sig loppet bra för Lindblom som lyckades ta rygg på profilerna från Kalmar Mini Tri, Ludwig Fleetwood och Oskar Djärv.

– Det blev en bra start och jag kunde köra mitt race. På cyklingen blev jag omcyklad av en klunga på fem personer som tågade på bra. Så jag hängde med där och hade bra ben kvar till löpningen.

Även löpningen blev en succé för kalmartalangen. De tio kilometerna gick på drygt 33 minuter vilket gav honom en sluttid på strax över två timmar.

Du måste vara väldigt nöjd med din debut på distansen?

– Ja, verkligen. Tidigare jag har bara gjort milen på omkring 37 minuter. Nu har vi inte fått några exakta tider men det är personbästa på milen för mig. Sedan var det viktigt att jag hade en så bra resa på cykeln med så att jag inte fick sitta ensam och trycka. Jag hade riktigt mycket tur med positionen och klungan jag hamnade i.

Blir det en ny tävling redan nästa helg i Linköping?

– Ja, det blir det. Jag ska köra hela Svenska cupen och den är nu närmast. Det blir fjärde helgen i rad efter att ha kört i Sövde och Hallstahammar innan. Sedan får vi se vad det blir för tävlingar men det blir ju Kalmar Mini Tri så klart. Kanske några fler lokala tävlingar. Det kan bli Kalmarmilen och någon swimrun också.

På fjärde plats på olympisk distans kom Gabriel Björlin från Kalmar RC. Även Jakob Fransén, Hanna Lundqvist och Noah Petersson knep pallplatser i sina åldersklasser i supersprint.

Linköping Triathlon som är den andra deltävlingen i Svenska cupen går söndag den 16 juni.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar