Kalmartjej vann Årets Agilityhund: "Jättebra bekräftelse"

2014 började hon träna agility – nu har hennes treåriga hund prisats.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Ida Johansson från Kalmar har hållit på med agility sedan 2014. Det började då hon köpte en hund som hon främst ville ha som sällskapshund. En kompis ville dock ha med henne att träna agility, vilket hon valde att testa.

– Jag skaffade en cavalier. Det gick inte så jättebra, den hunden förlorade hörseln. Men så tänkte jag att jag skulle skaffa en ny hund och då blev det "Vissla", säger Ida.

Hunden som Ida nu tränar agility med heter alltså Vissla och är tre år gammal. Sedan hon var 18 månader har de tävlat i sporten. Under 2018 gick det så pass bra att "Vissla" utsågs till Årets Agilityhund.

– Jag blev jätteglad. Efter alla träningstimmar och kurser vi åkt runt på så känns det som en jättebra bekräftelse om att hårt slit lönar sig och att vi faktiskt är duktiga, säger 28-åringen.

Ida är med i en spetsklubb där alla spetsar i Sverige tävlar. Ju fler bra placeringar man plockar desto högre poäng får man. Ida tillsammans med Vissla samlade ihop hela 907 poäng och var därmed en överlägsen etta då tvåan endast hade 222 poäng. Vissla har även utsetts till Vinstrikaste kleinspitz. I och med Idas och Visslas framgångar är de nu i Klass III och tävlar om SM-klasser.

– Det jag nog mest glad över att få en bekräftelse på att vi är ett bra team ihop.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar