Laddar

Kalmartravet får fler tävlingsdagar – V75 flyttas fram till mars

Från 30 till 36 dagar på det ordinarie tävlingsschemat. Dessutom flyttas Kalmartravets vinterdag på V75 fram från februari till mars nästa år. "Ett mycket bättre datum för oss", säger Patrik Schavon.

delningar

Tävlingsschemat för 2016 är presenterat. Kalmartravet går från 30 ordinarie tävlingsdagar till 36 i antal.

Kalmartravet tog över sex tävlingar från nedlagda Tingsrydstravet redan i år – men nu kan sportchefen Patrik Schavon jobba med lite bättre framförhålling.

– Vi har ju kört Tingsrydstävlingar i år men vi tog över dessa i absolut sista stund. Nu kan vi planera på ett helt annat sätt. Tävlingarna går in i ordinarie schema och vi kommer snitta tre tävlingar i månaden vilket är bra för våra hemmahästar och hemmatränare, säger Patrik Schavon.

Kalmartravet tar hand om två V75-tävlingar nästa år. Midsommartravet körs söndagen den 26 juni. Kalmars första V75-tävling för året flyttas fram en månad från den 14 februari 2015 till den 12 mars 2016.

– Att få köra i mars är ett mycket bättre datum för oss. Vi säljer alltid ut restaurangen när det kommer till V75 men vädret är förhoppningsvis bättre i mars än i februari vilket betyder att vi kan locka ännu fler besökare till tävlingsdagen, säger Patrik Schavon.

Kalmartravet startar 2016 med tävlingar den 15 januari och avslutar nästa år med V64-tävlingar den 18 december.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.