Laddar

Populär restaurang och nattklubb försatt i konkurs

"Vi samarbetar med hyresvärden och ska annonsera om försäljning", meddelar konkursförvaltaren.

delningar

Eventgrabbarna Öland AB har försatts i konkurs av tingsrätten i Kalmar, uppger tidningen Ölandsbladet. Bolaget har drivit restaurangen och nattklubben Stationen (tidigare Harrys) i Borgholm.

– Jag är inte insatt i näringslivet på Öland. Men jag kan tänka mig att det är svårt att driva en verksamhet som är så säsongsstyrd. Det är en hög topp under en sommarmånad och betydligt mindre resten av året, säger konkursförvaltaren Per Dejke, Kalmar Advokatbyrå, till Ölandsbladet.

Nu inleds arbetet med att hitta en köpare som kan driva verksamheten vidare.

– Vi jobbar för att få en förlängning av verksamheten. Vi samarbetar med hyresvärden och ska annonsera om försäljning, säger Dejke till Ölandsbladet.

– Det andra alternativet är att auktionera ut tillgångarna men jag hoppas vi kan lösa det genom en försäljning, fortsätter han.

De tre fastanställda plus personalen som har arbetat på Stationen i sommar kommer få ut sin lön via statens lönegaranti.

År 2015 omsatte Eventgrabbarna Öland AB drygt 5,6 miljoner kronor och gick med drygt en miljon i förlust. Förra årets bokslut är ännu inte tillgängligt.

 

Relaterade artiklar